entrega. La família cedeix el fons documental per garantir-ne la seva conservació i per posar-lo a l’abast de tothom qui el vulgui consultar - Cris

TW
0

La família de l'apotecari Josep Cavaller Piris (Ciutadella, 1883-1951) ha cedit a l'Arxiu Municipal de Ciutadella, l'important fons documental que va deixar el seu ascendent. L'important llegat històric conté una gran varietat de documents, molts d'ells inèdits, sobre diferents qüestions i matèries que permeten conèixer molts aspectes de la vida a Ciutadella.

La regidora de Cultura, Maite Salord, i l'arxiver municipal, Florenci Sastre, van rebre ahir de mans dels néts de l'apotecari Cavaller, Josep i José Ignacio, un total de divuit capses plenes de documents que a partir d'ara podran ser consultats a les dependències del Palau Saura Morell.

Al llegat es poden trobar documents com "Historia de Ciudadela", "Floresta menorquina", estudis variats com, per exemple, un que parla dels inicis de les Carmelites al municipi de Ponent, documents sobre arqueologia i aspectes de la societat ciutadellenca o un interessant arxiu fotogràfic. Els documents queden a l'abast dels ciutadans, especialment perquè els estudiants hi puguin trobar informacions o cròniques recollides per Cavaller Piris, un erudit, un home cultivat en mil ciències. Un fons documental molt rellevant que servirà per conèixer un poc més la història de Ciutadella i de Menorca, de la mà de, segons Florenci Sastre, "qui va ser cronista i arxiver municipal durant molts anys, un gran ciutadellenc".

Per als néts i familiars de Josep Cavaller, aquesta donació servirà perquè tots aquests documents es conservin en unes millors condicions, garantint així la seva pervivència.