IME. El poeta Ponç Pons va ser entrevistat pel professor Joan F. López Casasnovas - Javier

TW
0

L'escriptor i poeta Ponç Pons (Alaior, 1956) presentarà el mes de febrer la seva obra literària a la Universitat de Nova Delhi, a l'Índia, en el marc del seu nomenament com a Escriptor de l'Any 2011. Aquesta serà una de les activitats, incloses o no en el programa editat pel Govern balear, per donar a conèixer la producció literària de Pons a llocs com Balears, València, Barcelona, Coïmbra, Porto, Londres i París.

El director general de Cultura del Govern balear, Pere Joan Martorell, va subratllar ahir la importància de difondre l'obra literària dels autors balears, donat que "a vegades tenim un cert complex d'inferioritat, però la veritat és que a Balears tenim grans autors", va assegurar. Martorell va assenyalar que el programa confeccionat pretén donar a conèixer encara més l'obra de Pons amb una sèrie d'actes culturals, alguns dels quals comptaran -segons la seva disponibilitat- amb la presència física del propi autor. Així durant el primer trimestre d'enguany hi haurà conferències, entrevistes, taules rodones, contacontes a les diferents illes de Balears.

Per altra banda, el director general també va recordar que es compta amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull per a l'organització dels actes de divulgació de l'obra de Pons a l'estranger. A més, va destacar el fet que l'obra de Pons s'hagi duit a altres disciplines artístiques, com el teatre ("Lokus") i la música ("Nura"), el que representa un valor afegit.
Ponç Pons va assegurar que ha acceptat la seva elecció com a Escriptor de l'Any 2011 com "un acte de servei, una manera de difondre la literatura que es fa a Balears, de la qual em consider un autor més". Ponç va confessar que el seu objectiu és aconseguir ser un poeta, "som aquell fillet d'un poble petit, d'una illa, que tenia un somni, ser poeta. A base d'esforç un dia ho aconseguiré".

Entrevista
Per altra banda, el filòleg i poeta Joan F, López Casasnovas va entrevistar ahir vespre a Ponç Pons, en l'acte inaugural del programa celebrat a la seu de l'IME.