Personatges. El batle Clarivan i l’ajudant, amb Querubini i Pich que acaben d’arribar a l’Aeroport - Dau Produccions

TW
0

La productora Dau Produccions prepara "Un tast de sarsuela", un espectacle original i carregat d'humor que pretén reflectir la societat actual que està immersa en un període de crisi. Una sarsuela en què a través de diferents personatges excèntrics i extremats, s'exposen, explícitament, situacions i fets rellevants que serveixen per explicar el perquè de la situació actual. Un muntatge on, en clau d'humor, s'intenta treure importància a aquest panorama actual tot oferint valors positius i d'esperança.

A "Un tast de sarsuela" participen uns setanta artistes de Menorca. Entre ells, els cantants solistes Jaume Olives, Xisca Caules, Joan Caules, Paulino Maria, Elena Carreras, Cristina Àlvarez, Ricardo Bosch, Siscu Riudavets i Maria Camps. També s'hi podran escoltar les veus femenines del Cor Cadenza dirigit per Corretja Genestar i, en l'apartat musical, les notes que interpretaran un grup de músics sota la batuta de Joan Mesquida. Pel que fa a la interpretació, la directora escènica, Mari Genestar, comptarà amb els actors Toni Riudavets, Seto Bosch, Andreu Genestar i Rafel C. Barceló, que posaran el toc d'humor a l'espectacle.

El guió, obra de Mari Genestar i Siscu Riudavets, inclou fragments de romances de diferents sarsueles, algunes d'elles ben conegudes i d'altres que, tot i no ser-ho tant, tenen un gran atractiu i una gran dificultat tècnica i vocal.

Història

Querubini és un empresari d'espectacles, Pich un venedor català que ve de Rússia i Clarivan el batle del poble. A aquests tres personatges extrets de les sarsueles "El duo de la africana", "Katiuska" i "Gavilans", respectivament, se n'afegeix un quart personatge, l'ajudant. Tots ells coincideixen en aquesta divertida història on es posa de manifest l'actualitat social i on l'espectador es sentirà involucrat i participatiu. La part teatral, les veus dels solistes i la coral i la música interaccionen de manera que, juntes, arrodoneixen aquest novedós espectacle que farà riure i que, a més, amaga algunes sorpreses. En tot l'entramat, els decorats també tenen importància, ja que a través seu es fa una clara reivindicació del greu dèficit d'espais escènics que hi ha al municipi de ponent.

Maó i Ciutadella

Aquesta proposta de la productora menorquina arriba als teatres de Calós de Ciutadella i al Principal de Maó com una alternativa per a tota la família, gràcies als matisos i la personalitat dels personatges. Alhora, aquesta producció pretén acostar la música i la lírica a la gent del teatre i també als més joves. Les representacions a la sala ciutadellenca seran aquesta mateixa setmana, dijous i dissabte a les 21 hores i diumenge a les set del capvespre, mentre que al cap de llevant es farà una única actuació, dissabte dia 12 a les nou del vespre.