Mandat. Antoni Pedrol ha potenciat les activitats culturals, l’espai infantil i la creació de l’escolania - Arxiu

TW
0

El president de la UAASS, Antoni Pedrol Canet (Ciutadella, 1950), afronta els seus últims dies al capdavant de l'entitat, després d'anunciar que no optarà a la reelecció. La de Bartolomé Frau serà l'única candidatura a la presidència en l'assemblea de l'entitat que es celebrarà aquest dissabte. Pedrol va accedir al càrrec el febrer de 2007, tot i que ha estat vinculat a la UAASS d'ençà els 18 anys. Ha format part de diverses juntes directives d'una entitat amb pes a Ciutadella, que aglutina 670 socis i que té adherits col·lectius com el grup d'escacs, la societat de caçadors San Huberto, el Club Bàsquet Boscos, els Puericantors de Dom Bosco i la Confraria de la Bona Mort.

Per quin motiu ha decidit retirar-se i no optar a la reelecció?
Hi ha una altra candidatura integrada per persones joves. És el final d'una etapa i hi ha que donar pas a la renovació. Quan vaig arribar hi havia Calós, i me'n vaig i continua havent-hi Calós. Açò és l'important.

Satisfet de la feina feta?
Entre cometes... (riu). A una entitat, si vols fer feina en pots fer molta, però hi ha que tenir en compte les possibilitats reals i les ajudes.

Del seu mandat, què és del que es sent més orgullós?
Hi ha un conjunt de coses que s'han posat en marxa. S'han potenciat les activitats culturals i s'ha creat l'escolania. També vam habilitar un espai per a activitats infantils que era molt necessari. Vam poder tornar a arrencar amb els concerts de sarsuela que feia anys que no hi havia a Ciutadella. Les darreres passes donades han estat per reflotar la desapareguda Companyia de Teatre Dom Bosco, una feina que confiï que se li doni continuïtat perquè el teatre amateur a Ciutadella està en hores baixes.

Qualque consell per al president i la junta entrants?
Seria bo continuar amb la feina feta i encetada, i intentar sempre noves iniciatives per millorar.

Com deixa l'entitat?
És una entitat viva i ho demostra el fet que hi ha persones disposades a continuar el projecte. També significa que l'associació té projectes i coses a dir i fer. Demostra que l'Obra Salesiana segueix vinculada a Ciutadella.

Vostè que ho ha tocat amb les mans, què troba que necessiten les associacions?
Dues coses. La primera, suport. La segona, ànims.

I voluntariat!
Puc agrair la feina feta pels companys que m'han acompanyat en la junta. Tota entitat té un president, però el que compta és la gent que hi ha al darrera que fa possible els projectes. En especial només tenc paraules d'agraïment pel vice-president, Pedro Arguimbau, una persona sempre disposada.

Després de la decisió presa, continuarà vinculat a la Unió d'Antics Alumnes Salesians?
I tant! Oferint col·laboració sempre que pugui, tant com a soci com a confrare. També tenc els néts que són alumnes de Calós, per tant la vinculació queda garantida!