Espectador. Rep una dosi de música perfectament lligada amb la interpretació dels actors - Gemma Andreu

TW
0

Cantants, músics, actors i rialles. Aquesta és la proposta que fa Dau Produccions amb "Un tast de sarsuela", un espectacle que va més enllà de l'habitual successió de romances.La productora menorquina va estrenar amb èxit, dijous vespre al Teatre de Calós, una mescla en la que hi interaccionen música, teatre còmic i crítica. Un muntatge dirigit per Mari Genestar en l'apartat escènic, Joan Mesquida en el musical i Corretja Genestar al front del Cor Cadenza.

L'espectacle compta amb una setantena d'artistes menorquins, un fet que demostra la gran riquesa cultural que hi ha a Menorca i que, sovint, passa desapercebuda. Els assistents a la representació van poder comprovar l'alt nivell interpretatiu dels cantants que hi participen. Jaume Olives, Xisca Caules, Joan Caules, Paulino Maria, Siscu Riudavets, Elena Carreras, Cristina Álvarez, Ricardo Bosch i Maria Camps van fer les delícies dels amants de la sarsuela, amb la interpretació de temes d'obres com "Don Manolito", "Doña Francisquita", "La del Soto del Parral", "La canción del olvido" o "La linda tapada", entre d'altres. També magnífica va ser l'actuació del Cor Cadenza, que interpretà diversos temes, entre ells, "Coro de costureras", de la sarsuela "El barberillo de Lavapiés", amb una atractiva posada en escena i un més que assenyalat vestuari per a les cantants.

Excel·lent va ser també l'actuació dels músics, juntament amb la dels actors que donen el toc d'humor i de crítica.

Crítica

L'espectacle, amb guió de Mari Genestar i Siscu Riudavets, s'emmarca en un escenari que és una crítica explícita a la pèssima gestió i posterior tancament del Teatre des Born, un fet que deixà Ciutadella pràcticament orfe quant a teatres durant un període ja massa llarg. Altres temes o crítiques que apareixen són la corrupció (a través del personatge Clarivan, l'alcalde) i l'interès pels vots per damunt de qualsevol altra qüestió; la baixada de sous que es va fer a l'equip de govern ciutadellenc del Grup Mixt; les ànsies de fer negoci costi el que costi; el poder desmesurat de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors) que treu benefici de tot; o els famosos vestits del president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps. Tot, sota una genial posada en escena en la que no hi falten detalls i unes quantes sorpreses que fan del muntatge una atractiva i innovadora proposta per al públic menorquí.

Queden per vendre unes poques entrades per a la funció d'aquest vespre a Calós, així com per a les sessions de demà (19 hores també a Ciutadella) i dissabte dia 12 al Teatre Principal de Maó (21 hores).