Feina. Els jubilats des Mercadal van elaborar ahir un total de 118 quilos de sobrassada i 34 de botifarró en el Recinte Firal del poble - Gemma Andreu

TW
0

El Recinte Firal des Mercadal va comptar ahir amb un espectacle de luxe carregat de records i molta festa. La gran majoria dels assistents van tenir l'oportunitat de posar-se un davantal i suar-se les mans de tradició i de temps passat. I és que ahir tocava sessió de porquejades, un esdeveniment que organitza anualment el Club de Jubilats des Mercadal.

Unes trenta persones, coneixedores de sobres d'aquest art, van ser les encarregades d'elaborar l'embotit, això sí, sota la direcció i l'orientació dels porquejadors professionals mercadalencs Joan Serra i Magdalena Mesquida.

Després que els homes encenguessin el foc i deixessin preparats i capolats els prop de 200 quilos de carn, les dones es van posar mans a l'obra per elaborar l'embotit.

Primer va ser el torn de la sobrassada. "Una rodava, l'altra omplia els budells i una altra fermava", assenyala la presidenta del Club de Jubilats, Consuelo Vidal. D'aquesta manera, amb cura i precisió, amb alegria i molta broma, es van arribar a elaborar 118 quilos de sobrassada i uns 34 quilos de botifarró.

Aquesta diada de porquejades va congregar unes 150 persones que assaboriren no només feina i tradició sinó també dues enormes paelles i un bon ball amenitzat per Joan Reynés.