TW
0

Ciutadella ha acomiadat al catedràtic, escriptor i editor, Lluís Casasnovas Marquès, en un emotiu funeral celebrat ahir a la Catedral després del seu traspàs el passat dimarts, dia 9.

Nascut a Ciutadella el 1924, va treure el nombre un a Balears en les oposicions al Magisteri Nacional de 1944. Mentre compaginava la seva labor com a professor en els Jesuïtes de Sarrià, va cursar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona.

El 1953 va obtenir el doctorat a Madrid, amb excel·lent qualificació, amb la tesi "La toponímia menorquina". El mateix any va ser nomenat professor de Llengua i, després catedràtic, a l'institut de Ciutadella, actual IES Josep Maria Quadrado, on exercí la docència fins a la jubilació, el 1989.

Al centre va ser director, secretari i cap d'estudis. El 1972 fundà Edicions Nura de Ciutadella, amb la seva esposa, Anna Coll Anglada, i el seu germà, Andreu. La primera publicació va ser la reedició de "Ciutadella Vella", del pedagog Joan Benejam. El 1972, com a instrument mercantil del projecte editorial, creà la Llibreria Nura, especialitzada en bibliografia menorquina.

El 1985 va ser membre fundador de L'Institut Menorquí d'Estudis. El 1993 va rebre el Fabiol de Plata per la seva labor cultural i el 1998 rebé el Premi Borja Moll de l'Obra Cultural Balear. El 2009, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i el Cercle Artístic li reteren homenatge dins el programa Memòria Viva.

Lluís Casasnovas era pare de Joana, continuadora de la Llibreria Nura, i Avel·lí, que va ser conseller insular, regidor de Ciutadella i president del PP local; com també avi de dos néts. Descansi en pau.