José Bosch Casalí - Gemma Andreu

TW
0

Autofitxa
Sóc en José Bosch Casalí, nascut el 1947 as Migjorn Gran. Estic casat amb na Margarita Gonyalons Sales, i tenim quatre filles, un fill i quatre néts, que entre tots formen un "ranxo" gros i polit. Abans era xofer de camions grossos, però estic jubilat des de setembre. El que més m'agrada fer és caminar, anar en bicicleta i fer fotografies. Diumenge farà una setmana que sóc president del Club de Jubilats. L'anterior junta directiva ho volia deixar i he cercat un grup de suport per agafar el relleu.

Què representa per a vostè encapçalar el nou equip directiu del Club de Jubilats des Migjorn Gran?

Suposa una responsabilitat, que prenc amb molt de gust i amb ganes de fer feina per al Club de Jubilats.

Com és el dia a dia d'aquest esplai?

Nosaltres, aquí, feim activitats, jocs de taula, excursions, iniciatives culturals, xerrades, alguns dinars...

Considera que es fan prou coses o que se n'haurien de fer més per tal d'oferir-ne una major varietat? Ho pensen potenciar encara més?

Bé, només fa una setmana que hem arribat, encara és prest per dir-ho. El primer que hem de fer és organitzar-nos. Noltros només som la directiva, el club el formam tots. Perquè la directiva ofereix activitats i són els socis els que hi han de donar suport amb la seva presència i participant-hi. A partir d'aquí és quan el club ha d'anar bé.

Amb quants associats compta el Club de Jubilats?

En tenim devers tres-cents quinze o tres-cents vint.

Com s'organitzen les activitats que es duen a terme?

Noltros obrim el local cada dia, i hi ve gent a fer jocs de taula, hi feim cursos i també tallers. Les dones en fan de confecció, i d'altres semblants.

La nova junta s'ha marcat algun objectiu concret per tal de desenvolupar-lo a partir d'ara?

No, de moment volem veure quines coses es poden fer. I farem propostes. Però hem de pensar que per molt que s'ofereixi, si no hi ha participació no servirà de res.

En qualsevol cas, està ben demostrat que a Menorca, la gent gran respon molt bé cada vegada que s'organitza qualque esdeveniment o activitat... Els nostres avis deixen clar, cada vegada, que volen fer més i més coses...

Sí. Noltros partim de la base de que as Migjorn som un poble petit. Tenim tres-cents socis, però la meitat són jubilats que, a més, donen suport al club. Cada dia passen pel local un centenar de persones, hi fan una estona, llegeixen la premsa.

Amb quants membres compta la junta directiva?

En realitat som deu, encara que segons els estatuts només podem ser nou. Vuit de noltros som nous, mentre que hi ha dos membres que repeteixen, perquè ja coneixen els temes.