Fundació. Els representants de les diferents entitats que prendran part en les reunions del nou Consell - Gemma Andreu

TW
0

Ciutadella compta des d'ahir amb una nova eina de debat i participació ciutadana. El Saló Gòtic acollí la constitució del Consell de Ciutat, el que converteix Ciutadella en la tercera ciutat de l'Estat amb una comissió d'aquestes característiques, després de Barcelona i Vic.

Segons la regidora responsable, Maite Salord, el Consell de Ciutat "té molt de valor per a l'Ajuntament de Ciutadella, perquè pretén recollir allò que preocupa a la ciutadania i generar el debat col·lectiu en els temes que afecten a totes i cadascuna de les persones que viuen a la nostra ciutat".

Considera que el diàleg social "és una de les premisses sobre les quals es vol treballar, dia a dia, al nostre Ajuntament, ja que l'àrea municipal que gestiona el projecte entén que la persona ha de ser el centre de l'acció política del govern municipal".

La finalitat del Consell de Ciutat, entès com a màxim òrgan de consulta i participació, és assitir i assessorar els poders públics municipals i implicar, de la millor manera possible, el conjunt d'agents institucionals i individuals de la ciutat en l'activitat municipal, amb l'objectiu de potenciar la màxima participació en la definició i seguiment del futur de Ciutadella.

Per a la regidora, el Consell de Ciutat "significa un nou concepte de govern per a Ciutadella, perquè neix de la convicció que, per gaudir d'una bona qualitat de vida i d'una convivència cívica satisfactòries, s'ha de fer des de la responsabilitat ciutadana i de l'Administració". La proposta de funcionament del nou consell es fonamenta en criteris de legitimitat i representativitat per tal de convertir-se en el gran espai de representació cívica de la ciutat. En la reunió constitutiva d'ahir, es definiren les principals línies de feina.