voluntaris. Els joves van actuar a la meitat de la platja de Cala Tirant durant el matí - Gemma Andreu

TW
0

Una trentena de bosses i prop de 50 quilos de fems és el que han arreplegat a Cala Tirant vuit voluntaris de la Creu Roja en unes poques hores. Bidons, capses, cordes i xarxes, taps i recipients són algunes de les restes retirades de la platja, gràcies a aquesta iniciativa posada en marxa i coordinada amb l'Ajuntament des Mercadal.

L'experiència comença en aquest municipi, amb la possibilitat d'estendre-la a altres municipis de l'Illa. Una iniciativa que persegueix millorar la imatge que ofereix el litoral menorquí durant els mesos de temporada baixa, quan les platges romanen sense gaire atenció ni manteniment.

Ho demostra la gran quantitat de fems obtinguts, però també els que encara hi ha. Segons la responsable del projecte, la tècnic en Medi Ambient, Patricia Boza, assegura que tot i la feina feta "encara hi haurem de tornar perquè ho hem deixat a mig fer".

Així, el proper 10 de març reprendran les tasques a Cala Tirant, i es preveu ampliar l'acció a Cavalleria. Una altra platja on contemplen actuar és al Pilar, per ser, totes, platges on s'ha de caminar i que són, per tant, de més difícil accés i major dificultat a l'hora de realitzar-hi tasques com aquesta.

La Creu Roja obre les seves portes a que s'adhereixin a la iniciativa més persones, per tal de reunir un major grup de feina. Els interessats es poden adreçar a l'oficina de la Creu Roja as Mercadal o també a la central de Maó.

La intenció és allargar l'experiència fins just abans de Setmana Santa, i reprendre-la novament després de l'estiu.