Mostra. Els visitants podran gaudir d’una interessant selecció d’objectes de mitjans segle XX - Javier

TW
0

El Claustre del Carme acull fins el pròxim 25 de març l'exposició "Joguets", que està formada per unes 600 juguetes, la majoria de les quals corresponen a les dècades de 1940 i 1950 i pertanyen a la col·lecció de Bartomeu Febrer i Esperança Febrer, que alberga unes 2.400 peces.

Aquesta exposició ha estat organitzada per l'Ajuntament de Maó i compta amb la col·laboració del Consell insular i de l'Ajuntament de Ciutadella, ciutat on també s'exposarà des del 2 d'abril al 14 de maig.

La mostra que s'exposa al Claustre del Carme està estructurada en deu temes, segons va explicar ahir la comissària de l'exposició Àngels Vallés: nines; objectes musicals; material escolar, animals i personatges; jocs d'empènyer; jocs de carrer i cotxes; jocs de taula; jocs de representació, els que imiten la vida diària dels adults; tricicles i cotxes de pedals; i retallables. El fet que hi han moltes juguetes de petit tamany i fràgils va obligar a protegir-les amb vitrines. La mostra és representativa de la col·lecció que han creat els seus promotors i representa una quarta part de la mateixa.

Bartomeu Febrer va destacar que la majoria dels joguets són de caràcter industrial, destacant un altar que es va construir de forma manual. Els joguets exposats han estat fabricats a Índia, Japó i Estats Units, tot i que també es poden veure tres de procedència menorquina, entre ells una pista per fer córrer cotxes de la fàbrica Constructo, de Sant Lluís. Febrer va assenyalar que la col·lecció s'ha bastit en mercats de carrer, comprant a través d'internet i, sobretot, de donacions particulars.

La regidora de Cultura de Maó, Maria Josep Morell, i el director insular de Patrimoni, Amador Marí, van destacar el caràcter històric de la mostra i que constitueix un reflex de la vida diària i la infància dels menorquins.