TW
0

El Teatre Principal de Palma va acollir ahir capvespre el lliurament de les Medalles d'Or de la Comunitat i dels Premis Ramon Llull de 2011. La quota menorquina dels premis va estar representada per Caritas Diocesana de Menorca, Joventuts Musicals de Maó i Ciutadella i l'Orfeó Maonès.

La distinció més important de les que concedeix la Comunitat Autònoma va recaure a Caritas de Mallorca, Menorca i Eivissa, recollint la Medalla d'Or monsenyor Giménez Valls de mans del president Francesc Antich. Amb l'elecció de les entitats diocesanes el Govern reivindicava "el seu compromís amb la justícia i la solidaritat", tot reconeixent l'esforç de "les comunitats cristianes, els voluntaris, els professionals, els subscriptors i totes aquelles persones (...) que treballen conjuntament a favor de la missió que Caritas té encomanada".

A més a més, en el decurs de l'acte van rebre el Premi Ramon Llull, Joventuts Musicals de Maó i Ciutadella, així com la de Palma, un guardó atorgat a aquestes entitats sense ànim de lucre "que han desenvolupat les seves activitats en l'àmbit de la nostra població intentant promoure els valors de la música, la cultura i la tolerància".

Recollien visiblement satisfets el guardó els respectius presidents, Francesc Félix i Ricard de la Fuente, un sentiment compartit per Josep Mercadal, qui presideix l'Orfeó Maonès, "un exemple de persones il·lusionades i altruistes, un exemple d'homes i dones que creuen que la vida és quelcom que s'ha d'exercir amb coratge i dignitat", segons va destacar-se en donar-se a conèixer el premi.

En nom de tots els guardonats i guardonades, Isabel Maria Roser pronuncià unes paraules d'agraïment, oferint Antich el discurs institucional i parlament de cloenda de l'acte, tancat per les actuacions de la soprano Maria Rossell i dels Ressonadors amb Gerard Quintana.