TW
0

autofitxa
Em dic Núria Pons Pérez, tenc 17 anys i sóc de Maó. En l'actualitat estic preparant la meva primera exposició individual de fotografia, que tindrà lloc a l'Ateneu del 2 al 16 d'abril. Estic estudiant Batxillerat a l'Escola d'Arts de Maó. A banda de la fotografia, m'agrada la dansa, el teatre i el cant.

Com serà la seva primera exposició individual?
L'exposició es diu "Certeses". Ja tenc seleccionades totes les fotografies però ara estic fent proves per decidir com exposar-les. L'exposició no es centrarà en cap tema en concret perquè dins el món d'una persona hi ha moltes coses, no només una.

Quines sensacions té davant aquest nou repte?
Tenc una mica de por però sé que és una bona opció per a mi, perquè m'agradaria arribar enfora en aquest món i aquesta és una oportunitat que em permetrà obrir portes. Quan m'ho van proposar, vaig dir que sí tot d'una però no m'ho acabava de creure.

Què li agradaria que sentís la gent quan observa una fotografia seva?
M'agradaria que amb cada foto la gent sentís alguna cosa. No demano que sentin el mateix que jo quan la faig, però sí que els provoqui alguna sensació, ja sigui tristesa, alegria o el que sigui. M'encantaria que no els deixés indiferents.

Com definiria la seva fotografia a trets generals?
Estic aprenent i no tenc gaire tècnica. El meu punt fort és la imaginació. Potser el que tenen de diferent les meves fotografies és que són brusques, atrevides.

Què és la fotografia per a vostè?
És una manera d'expressar el que jo sento d'una manera bella. No segueixo cap model, m'imagino coses i les intent plasmar.

Què ha de tenir una imatge per transmetre?
Perquè una fotografia transmeti, s'ha de fer pensant en que quan la fas t'agradi a tu mateix. Si penses en agradar als altres, no serà real. El que no has cercat, el que surt de dintre, és el que val. Les fotografies que queden molt bé són les que no vas a cercar. Jo cada cap de setmana vaig amb les amigues a fer fotografies i plasmo el que surt.

Com va començar a interessar-se per aquest món?
Des de ben petita m'han interessat les arts plàstiques. Fa uns anys vaig començar a fer fotos i a participar a concursos.

Es planteja dedicar-se professionalment a la fotografia?
Sí, sí que m'ho planteig perquè realment és el que m'agrada. Quan acabi el Batxillerat m'agradaria estudiar alguna cosa relacionada amb la fotografia o amb el món audiovisual. Però sempre pensant amb les sortides professionals que pugui tenir en el futur.