vencedors. El jurat va escollir Troya com la carrossa més original i treballada del Carnaval - Javier

TW
0

Maó va mostrar ahir la seva cara més divertida, colorida i bulliciosa, i tot, per obra i gràcia de la màgia de la tradicional Rua de Carnaval que al llarg del fosquet va animar els carrers de la ciutat.

Minuts abans de l'inici de la desfilada, l'ambient al punt neuràlgic de la festa, la plaça Esplanada, posava en evidència que el d'ahir era un dia especial. Els nervis dels protagonistes de les carrosses i comparses s'entremesclaven amb la il·lusió del nombrós públic que esperava l'inici de la festa. El carrer de Ses Moreres era ple a vessar de petits i grans que volien presenciar de ben a prop la jornada carnavalesca.

La desfilada va ser ben variada. Així, el públic va poder gaudir de personatges clàssics presents a tots els carnavals, de comparses amb un marcat to irònic i de dibuixos animats. Els sempre cridaners pirates, una colla de "judokas" molt actius i un grup de "Satxus de Maó" reconvertits en presos van ser dels primers en desfilar. Tampoc hi van faltar les referències a l'actualitat de l'Illa. La plataforma "El Transport aeri ofega Menorca" va posar la nota reivindicativa desfilant amb el seu aerobús característic.

Pel que fa a les carrosses infantils, va destacar la presència de "Los Pitufos" o la recreació dels personatges de la pel·lícula "Shrek", així com del clàssic videojoc de Super Mario Bros. El punt còmic va arribar de la mà d'un grup de mecànics de Ferrari que miraven de fer anar un cotxe empès per un poni que va despertar la tendresa de petits i grans.

Els maonesos i visitants que no es van voler perdre la desfilada van poder rememorar el triomf de la selecció espanyola al Mundial de Sudàfrica. Una carrossa en què no faltava cap detall, ni tan sols la presència dels derrotats, els integrants de la selecció holandesa.

La majestuositat i l'elegància van fer acte de presència als carrers de Maó amb Mary Poppins i un ampli grup d'acompanyants protagonistes d'una acurada coreografia.

Els altres grans triomfadors del vespre van ser els integrants de la carrossa Troya. La fortalesa dels seus guerrers va seduir al públic i al jurat, fet que els va permetre emportar-se un premi de 500 euros.

Finalitzada la Rua, la festa es va traslladar al Pavelló Sínia Costabella. La música de Fraggles i Dj Paulino va ambientar l'envit final d'una jornada llarga en què la disbauxa i l'animació van ser els ingredients protagonistes.