Varietat. El Carnaval escampà la disbauxa pels carrers de Ciutadella, amb la música de l’Estudiantina i una gran diversitat de disfresses - Paco Sturla

TW
0

Una princesa passejava ahir al matí pels carrers de Ciutadella. Alguns podrien pensar que Letizia havia decidit passar el cap de setmana a Menorca després que dimecres la pluja no li deixés gaudir prou de l'Illa, però la realitat era ben diferent. El Carnaval havia envaït la ciutat de Ponent, sobretot a partir de les dues del migdia, quan l'Estudiantina iniciava el seu tradicional recorregut pel poble acompanyada per tanta gent que feien petit el Casino 17 de Gener.

Ja al capvespre, l'activitat es centralitzava a la Plaça Nova. Allà, els més petits podien gaudir de diferents actuacions, tot i que ahir el més important era passejar pels carrers amb la nova personalitat que atorguen les disfresses. Així, de cop Ciutadella estigué plena de superherois, princeses de contes, els típics manobres amb la cara tapada, indis...

La nota discrepant del dia l'oferiren els petards. El que ja quasi ha esdevingut una tradició en aquestes dates va provocar les queixes de diversos ciutadans, molestos per la potència dels artefactes que es llançaven pels carrers del municipi, sobretot pel casc antic.

El torn per als més grans arribava a les onze de la nit. Llavors, els adults també mutaven la seva personalitat i deixaven per un dia la vergonya a casa. La festa s'allargà fins ben avançada la nit, quan les forces es van esgotar.