Imatge santa. Els confrares i el president, Manel Barcia, van ser els portadors - Paco Sturla

TW
0

La petita església del Sant Crist dels Paraires lluïa esplendorosa ahir capvespre en la celebració dels actes centrals del 350 aniversari de la suor miraculosa. Una multitud es concentrava als carrers dels voltants, demostrant l'arrelada veneració que desperta la imatge. Després de la pregària del Pare Nostre, sortí la processó puntual. Els germans de la Confraria del Sant Crist encapçalaven la comitiva portant l'estendard alçat, seguits dels confrares procedents de la resta de confraries de Menorca i el clergat, amb el bisbe Salvador Giménez acompanyat pel Vicari General, Rafel Portella, i el rector de la Catedral, Gerard Villalonga. La Banda Municipal de Música, dirigida per Joan Mesquida Faner, interpretà al llarg del recorregut marxes tradicionals de processó.

El pas de la imatge, portada pels confrares del Sant Crist, despertà la devoció de la gent en l'itinerari que va transcórrer pels carrers de la Ciutadella antiga fins la Catedral. Molt emotiva va ser l'aturada de la processó davant el Monestir de Santa Clara, en agraïment per la custòdia de la talla durant uns anys. Les germanes clarisses s'emocionaren en veure la imatge, considerada com a santa després de la suor miraculosa. El moment va ser seguit per molta gent que es concentrà al pati del monestir.

El Sant Crist dels Paraires, il·luminat i embellit amb clavellines blanques, va ser portat pels confrares, per torns. El confrare major, Manel Barcia, va ser un dels portadors. La processó va ser extraordinària i sentida per honrar l'aniversari de l'únic fet miraculós documentat a Menorca. Alguns van poder reviure el trasllat processional que ja es celebrà el 1961 amb motiu dels tres-cents anys de la suor miraculosa, quan hi havia el bisbe Pasqual Marroig. Després de la processó, monsenyor Salvador Giménez presidí l'Eucaristia per a retre honor al prodigi que protagonitzà la imatge. La multitudinària missa comptà amb els càntics de la Capella Davídica, que interpretà fragments de "Les set paraules de Crist", de Théodore Dubois.