Lairesse. Dimarts, amb alumnes de l’Escola de Dansa de Ferreries - J.J.

TW
0

Convidat per l'Escola Municipal de Dansa de Ferreries, el prestigiós ballarí, professor i coreògraf Luc de Lairesse, va acceptar assistir a la nova presentació de "Peter Pan", que els alumnes del centre posaran en escena el proper cap de setmana al Teatre Principal, i aprofitant la seva estada a l'Illa, avui dijous, impartirà una lliçó magistral als alumnes de les diferents escoles de dansa al mateix espai.

La presència de Luc a L'Illa es deu a l'amistat que manté amb la directora de l'escola, Carmen Estela, a qui va conèixer el 1979 a Caracas, on Estela actuava com a solista en una obra de ballet. De llavors ençà han mantingut contacte i fruit d'aquesta relació, Luc va acceptar impartir un curs intensiu, de caire internacional, el proper agost a Ferreries, al nou Centre Multifuncional de la població, curs que comptarà amb presència d'alumnes de diferents països, a més d'una experta osteòpata, que col·laborarà amb Luc, per ajudar-lo amb la tècnica més terapèutica de treballar el cos, que el mestre ballarí practica i que aquesta osteòpata aplica mitjançant el body rolling, que consisteix en preparar el cos per evitar lesions comuns en els ballarins. A Espanya serà tota una novetat. En aquest curs internacional tindrà cabuda tothom, no sols els qui vulguin perfeccionar les seves capacitats de dansa. També hi tindran cabuda aquells que sols cerquin conèixer millor el seu cos.

Luc de Lairesse es troba molt a gust treballant amb al·lots, per a ell és relaxant, a diferència de quan ho fa amb ballarins professionals, i així ho manifestà el passat dimarts quan donà petits consells als alumnes de l'Escola de Dansa de Ferreries; considera que per ser un bon ballarí hi ha dos camins: un, tenir el do de l'aptitud cap a aquest art, i l'altre, tenir sentit de la musicalitat, agilitat, saber captar, i disciplina, afegint, que als al·lots se'ls pot modelar i els professionals ja vénen amb cert condicionant.

Respecte a Carmen Estela, Luc valora molt la seva tasca i la seva capacitat d'impartir l'ensenyança com si fora un joc, i que els alumnes es sentin valorats.

Luc Lairesse té un llarg recorregut professional; s'inicià amb Mauricio Bejart a l'Òpera de París i amb el ballet de Balanchine a Ginebra, passant pels millors teatres del món. Prest va enfocar la seva vocació cap a la pedagogia i coreografia, col·laborant amb grans companyies: Ballet nacional de Canadà, Ballet de Washington, Berlín Deutsche Oper...
És autor de més de 300 ballets, alguns d'ells força guardonats, alhora que ha creat coreografies per als millors artistes del moment, com Natalia Makarova, Fernando Bujones, Susan Jaffe...

Una altra de les seves vessants és la solidària, com ara, l'organització del primer festival europeu per la Sida (Dance for live – 1988) i altres a favor del Tibet.

Luc ha participat com a professor en el ballet nacional d'Espanya, també fou jurat del concurs internacional de ballet de Barcelona, junt amb Héctor Saraste, qui llavors tenia un parell d'alumnes de l'Escola de Dansa Ferreries i això intensifica més el seu interès per venir a Menorca.