Convocatòria. La primera edició es va celebrar el 1992 - Arxiu

TW
0

El Consell insular, l'Obra Social de Sa Nostra i el diari "Menorca" han convocat el XX Premi Narració Curta Illa de Menorca, al que podran presentar-se els escriptors naturals o residents a les Balears. Aquest certamen literari consta d'un primer premi de 1.500 euros i una menció de 450 euros al millor dels treballs presentats per escriptors menors de 25 anys.

Cada participant podrà presentar un màxim de dues narracions, que seran inèdites, sobre un tema lliure i redactades en castellà o català. L'extensió màxima serà de vuit folis, presentats en quatre còpies mecanografiades, a doble espai i a una cara. El termini d'admissió d'originals finalitza el pròxim dia 1 d'abril i podran lliurar-se a les oficines del "Menorca" a Maó i Ciutadella. A banda dels premis amb dotació econòmica, les dues millors narracions en català presentades per escriptors menors de 25 anys tindran una beca d'assistència a la Trobada d'Escriptors en Llengua Catalana, dintre de la setmana dels Premis Octubre. Els treballs guanyadors i els seleccionats pel jurat seran publicats en un llibre.

El I Premi de Narració Curta, convocat per Sa Nostra i el "Menorca" el 1992, va ser guanyat per Joan Pons, llavors un jove estudiant de Filologia catalana, amb "La terra dels nàufrags". Des de fa uns anys, el Consell insular és la tercera entitat convocant del premi, per la qual cosa a la denominació original del mateix se li va afegir Illa de Menorca. Onze homes han guanyat el primer premi, front set dones, i en una ocasió (2002) es va declarar desert.