TW
0

El passat diumenge un grup de voluntaris i voluntàries inscrits a la campanya de voluntariat lingüístic de Menorca "Amb tu, en català" va visitar les pedreres de s'Hostal de Ciutadella convidats per l'associació cultural Líthica. Guiats per Lluïsa Seguí, els voluntaris van conèixer la història de les pedreres i la feina de recuperació d'aquest racó ciutadellenc.

Aquesta primavera el voluntariat no s'atura i qui vulgui està convidat a participar en aquest projecte que pretén crear un espai d'intercanvi en què dues persones comparteixen part del seu temps conversant en català, una de catalanoparlant i una altra que parla un poc de català però que vol millorar l'expressió (més fluïdesa, més vocabulari i expressions).

Aquest objectiu s'aconsegueix amb una trobada setmanal d'una hora, que es fixa segons la disponibilitat horària i els interessos o aficions de les persones que participen al projecte que durant el curs 2009-10 va comptar amb la participació de cinquanta parelles de Menorca. Mitjançant el voluntariat es pot conèixer gent nova i aprendre coses sobre la seva cultura, festes, menjars, tradicions. A més, les persones que col·laboren en el voluntariat podran participar en totes les activitats que s'organitzen en el marc de la campanya, com ara itineraris culturals, excursions o tallers, i obtenir descomptes en espectacles i activitats.

El programa que es desenvolupa a Menorca compta amb el suport de la direcció General de Política Lingüística dóna suport al voluntariat lingüístic, en el que fins ara més de 1.850 persones de tot el territori balear ja hi han participat.

Les valoracions que els usuaris fan del projecte són molt positives per la seva contribució a l'expansió de la llengua i a la integració de les persones nouvingudes.