TW
0

autofitxa
Em dic Isabel Martín Sintes, sóc d'Alaior i sóc diplomada en Empreses i activitats turístiques. Jo em dic Virginia Barber Mercadal, sóc de Ferreries i sóc diplomada en Disseny d'Interiors. Les dues hem creat la marca Biosfera-Resorts, orientada a crear una xarxa de complexes d'apartaments sostenibles entorn al Camí de Cavalls.

Què és la marca Biosfera-Resorts?
I.M.: Biosfera-Resort és una marca per a establiments sostenibles amb la que volem crear una xarxa que cobreixi el camí de Cavalls. Volem detectar complexes d'apartaments situats en urbanitzacions properes que tinguin ganes de fer un canvi d'estratègia i oferir-los la nostra proposta, que consisteix en reconvertir-los en ecoestabliments, dur a terme un canvi a nivell estètic i estructural i implantar una sèrie de serveis especialitzats en turisme actiu.

Quines accions proposen per convertir un establiment en ecosostenible?
V.B.: Aigua sanitària amb plaques solars, aïllament tècnic ecològic de forma que s'utilitzi el mínim possible l'aire condicionat, recollida d'aigües pluvials, reutilització de les aigües grises quan es pugui i implantar jardineria autòctona. A més, educar el personal i utilitzar materials sostenibles.

Quin seria el cost aproximat de dur a terme aquestes accions?
I.M.: Tenim un parell de supòsits reals i ho estem calculant. Però dir una quantitat concreta és desvirtuar la realitat perquè hi haurà apartaments que requeriran més accions que uns altres.
V.B.: Juguem amb l'avantatge que aquests establiments ja tenen una partida orientada a fer una reforma. Però en lloc de fer-la ells sols així com volen, la fan destinada a que el complex sigui sostenible.

Quants complexos d'apartaments s'haurien d'adherir per fer realitat la seva proposta?
I.M.: Per crear una xarxa per poder cobrir el Camí de Cavalls en necessitaríem 10.

La seva iniciativa, està orientada a atreure un nou tipus de turista o a oferir una alternativa al visitant que ja ve a l'Illa?
I.M.: Les dues coses. Ara mateix, tenim un producte com és el Camí de Cavalls o una marca com la Reserva de la Biosfera però no tenim un servei a nivell d'allotjament especialitzat, per exemple. La nostra marca lligaria els dos conceptes: oferir el producte i alhora un servei d'allotjament especialitzat per a gent que va d'excursió o en bicicleta a fer la ruta. L'objectiu hauria de ser vincular aquest establiment amb Menorca com a Reserva de la Biosfera i crear un petit oasis dins cada urbanització relacionat amb el que és la Reserva.

Quan tenen previst que sigui una realitat?
V.B.: Volem que funcioni l'any 2013. Fa falta tenir confirmats empresaris que els interessi la nostra idea. Així, des d'ara i fins que acabi la temporada s'hauria de parlar del que és necessari fer per després ja començar amb l'adequació de l'establiment. Amb motiu de la fira InnovEM, volem explicar la idea per a que els empresaris la coneguin i l'estudiïn.