TW
0

Autofitxa
Em dic Lluc Pallejà, vaig néixer a Ferreries dia 19 d'octubre de 1980 encara que a dia d'avui visc a Ciutadella. Sóc empresari, soci duna empresa informàtica. A més a més de la informàtica que m'encanta, també sóc un gran aficionat al disseny gràfic, a la música i al relax. Avui presento a la fira InnovEm un dels nostres projectes empresarials.

Quan pren vostè la decisió de muntar el seu propi negoci i convertir-se en empresari?
Vaig estudiar Disseny Gràfic a Barcelona i en acabar la carrera vaig cercar feina sense èxit. I vaig decidir tornar a Menorca. Fou llavors quan amb dos companys vam posar fil a l'agulla per crear una empresa. Així, va néixer el 2005 i fins a l'actualitat.

I a què es dedica aquesta empresa?
És una empresa de productes i serveis informàtics que dóna suport tècnic professional tant a empreses com a particulars. Pel que fa a empreses, hem fet instal·lacions de servidors i de xarxes, entre altres. Quant a particulars, donem servei de reparacions i venda que, ara ho volem potenciar amb una botiga on line.

Ens trobem en un moment complicat de conjuntura econòmica. Com ho ha viscut el sector informàtic?
És cert que ens trobem en un moment complicat. A la crisi l'ha trobada tothom. Però jo diria que el sector informàtic no l'ha soferta tant com altres sectors.

Per què ho creu?
Perquè la informàtica és ja una necessitat entre el sector empresarial. No crec que hi hagi molts negocis que vagin amb màquina d'escriure. És necessària gairebé com el menjar. Allà on sí ho hem notat és que costa més cobrar però en termes de feina la informàtica està agafant força.

En quin moment diria que es troba la seva empresa?
Ara estem en un punt d'inflexió, en una etapa de creixement. Estem en un moment d'obertura de nous fronts amb projectes innovadors com el que presentam avui a la fira InnovEm.

En què consisteix aquest projecte empresarial innovador?
És la posada en marxa d'una botiga on line de productes informàtics amb suport local. L'objectiu i la base innovadora d'aquesta iniciativa és fusionar el millor del món on line com poden ser els preus o l'enviament a domicili del producte amb el suport local que ofereix. És a dir, fusionar els dos mons.

Creu que a dia d'avui les noves tecnologies ja siguin pàgines web o xarxes socials són imprescindibles per tal que una empresa sigui competitiva?
No és que siguin imprescindibles però sí són un canal més. Quant a prestacions una pàgina de Facebook és molt més limitada que una pàgina pròpia però té l'avantatge que arriba a un nombrós públic perquè tenen milions d'usuaris. Jo diria que les xarxes socials són un complement.