TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella i vaig néixer el 1995. Tenc 16 anys i estic cursant quart d'ESO a l'IES Maria Àngels Cardona. M'agrada trobar-me amb els amics, anar en velo, practicar "spinning" i fer de DJ. El proper curs vull estudiar Informàtica a l'IES Biel Martí de Ferreries. Som un dels voluntaris del programa "Padrins d'escoleta" que promou el Departament insular d'Educació del Consell i l'Ajuntament de Ciutadella.

Què vol dir ser padrí d'escoleta?
Som adolescents que ens comprometem a anar un capvespre a la setmana a una escola infantil per ensenyar i jugar amb els fillets.

Enguany han demanat participar en el programa molts adolescents i hi ha 34 voluntaris inscrits. Com es va entèmer d'aquesta iniciativa i per què es va interessar?
A l'institut van passar informació, i com m'agrada estar amb els fillets, vaig trobar que era molt bona idea i m'hi vaig apuntar.

Quan va començar a fer de "padrí" i a quina escoleta?
D'ençà fa unes 6 setmanes. Amb una companya de classe, Caterina Mascaró, anam cada dimarts a l'escoleta Es Poriol i solem fer una hora de joc amb el grup de fillets de 3 anys de la tutora Vanesa Aguilera.

Com valora l'experiència?
Molt positiva! A Es Poriol hem trobat molt bon ambient i un grup de fillets amb els quals compartir el nostre temps és molt estimulant.

Per què és estimulant?
És un estímul tant per als fillets com per a nosaltres. No és que siguem molt majors (riu), però és com tornar a l'infantesa.

Què l'interessa a un fillet d'entre 2 i 3 anys d'un jove de 16 anys?
Et volen conèixer. Els agrada entrar en contacte amb gent que no és coneguda. Al principi quasi no ens feien cas, però ara ja mos coneixen i quan arribam ens saluden i ens agafen de les cames.

I què vos demanen?

Volen que t'asseguis al seu costat, que els xerris, que els ajudis, que els prestis atenció i estiguis molt damunt d'ells.

I vosaltres, què els aportau?

Quan arrib a l'escoleta deix de ser qui som habitualment a la porta i procur posar-me al seu nivell: com pensen, com senten... Canvies la mentalitat.

Què feu a cada sessió?

A l'aula tenen diversos ambients o racons temàtics: música, cuina, pintura... Els padrins fem una estoneta a cada espai i jugam amb els fillets i els ensenyam.

Qualque anècdota que recordi especialment...

Cada sessió és un nou descobriment! A la darrera, per exemple, vam dur "sugus" i un en volia més i em va perseguir per aconseguir-ne. Vam riure molt, no estem acostumats a trobar-nos en aquestes situacions!