Llimpet. La pedrera d’Alaior va ser l’escenari de la plantació - Javier

TW
0

Un grup de 27 fillets i filletes de sisè curs del col·legi d'Educació Infantil i Primària Mateu Fontirroig, de Maó, va participar ahir en la plantació d'uns 90 arbres a la pedrera de Llimpet, a Alaior, propietat de l'empresa Aricemex, en una activitat organitzada per l'Asociación Nacional de Empresarios Fabricantes de Áridos (ANEFA). L'acte, celebrat en el marc de la quarta edició del Dia dels Arbres i els Àrids, va comptar amb la presència del batle d'Alaior, Pau Morlà, el regidor de Joventut i Medi Ambient, David Moll, el director regional d'Aricemex, Juan Muñoz, i el gerent, Dani Muntaner.

El 14 d'abril és, des de fa tres anys, una data clau en la promoció als fillets i filletes d'entre 10 i 14 anys del coneixement de l'activitat del sector dels àrids i la sensibilització sobre la necessitat de conservar el medi ambient, gràcies a la iniciativa d'ANEFA i les empreses associades a la Federación de Áridos, que promouen la celebració del Dia dels Arbres i els Àrids.

El gerent de la pedrera de Llimpet, Dani Muntaner, ha explicat que per dur a terme aquest programa s'havia de comptar amb la participació d'un grup format per una trentena d'alumnes, per tal de facilitar la realització de les activitats. Va ser així que va contactar amb el curs de sisè del col·legi Mateu Fontirroig, que compta amb 27 alumnes, el que ha permès que cadascun d'ells hagi participat de forma activa en el programa preparat pels organitzadors. Les professores Gari Florit i Erika Vañó han explicat que els alumnes havien estudiat a classe la matèria relativa als arbres i les plantes, per tal de participar en aquesta activitat amb uns coneixements teòrics sobre el particular. En aquest sentit, l'excursió a la pedrera ha representat, segons Florit i Vañó, una motivació afegida per als alumnes en el seu procés d'aprenentatge.

En primer lloc, els escolars van tenir l'oportunitat de conèixer el funcionament de les instal·lacions de Llimpet, gràcies a les explicacions dels responsables de la pedrera. A continuació, els fillets i filletes van participar de forma activa i amb molta il·lusió en la plantació d'unes 50 alzines i uns 40 aladerns, per acabar la visita amb un berenar.

L'activitat es complementarà a l'escola amb l'elaboració d'uns dibuixos sobre la visita a la pedrera, que es presentaran en un concurs d'àmbit nacional organitzat per ANEFA.
jornada

Dels 4.000 escolars, d'entre 10 i 14 anys, d'arreu d'Espanya que van participar ahir en aquestes jornades de portes obertes, uns 300 de diferents centres escolars de Tarragona, València, Ciudad Real, Madrid i Toledo van visitar les pedreres que Cemex gestiona en aquestes ciutats, comptant la trentena dels alumnes del 'Mateu Fontirroig' que van fer el mateix a la pedrera de Llimpet.