SILI RIBOT FANER. Estudiant resident A Bournemouth - S.P.

TW
0

Autofitxa
El meu nom complert és Maria Auxiliadora Ribot Faner però tothom em coneix per Sili. Vaig néixer el 8 de juliol de 1992 a República Dominicana. Els meus pares em van adoptar juntament amb el meu germà Joan i vaig arribar a Menorca amb només un mes de vida. Vaig estudiar Batxillerat a l'institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella i des del mes de setembre de l'any passat visc a Bournemouth. Les meves aficions son l'equitació, el hip hop, passar temps amb els meus amics i cantar amb s'Escolania de Ciutadella

Per quin motiu va decidir marxar a Bournemouth?

Havia de fer només dues assignatures de Batxillerat i no volia perdre tot un any. Per això, vaig decidir marxar a Anglaterra i aprofitar aquest curs per fer un curs d'anglès i treure'm un títol avançat. La veritat és que vaig prendre la decisió de marxar a l'últim moment i vaig arribar a Bournemouth el 23 de setembre de l'any passat. Després de passar a Anglaterra tot l'hivern, el proper 4 de juny tornaré de nou a Menorca.

Com recorda les primeres setmanes allà?

Va ser emocionant perquè començava a ser independent i a fer moltes amistats noves. En un primer moment pensava: "On he anat? Els anglesos ho fan tot al revés!" Durant les primeres setmanes em vaig ajuntar amb molta gent que parlava espanyol perquè, tot i que havia estudiat l'anglès a l'escola i anava a classes particulars, tenia por que la gent no m'entengués. Poc a poc vaig perdre la por a fer el ridícul.

S'ha adaptat fàcilment als costums anglosaxons?

La veritat és que al principi em va costar una mica adaptar-me, especialment als horaris de menjar i a mirar a l'esquerra enlloc de a la dreta a l'hora de creuar el carrer. Sempre m'oblido que aquí condueixen per l'altra banda!

Viu a una residencia d'estudiants, està gaudint de l'experiència?

Sí. He conegut gent de molts indrets del món i, encara que tinguem costums diferents, la convivència no és complicada. Fins i tot a l'hora de dinar cadascun mostra als altres les especialitats de la cuina del seu país! Tots els residents són alumnes de l'acadèmia d'anglès on estudio i, per tant, hi ha un ambient molt familiar.

Li agrada la ciutat?

Sí. Bournemouth no és una gran ciutat però hi viuen d'estudiants. Es troba a Dorset, a dues hores de Londres. És un lloc tranquil i pel fet d'estar a la costa no es tan freda com altres ciutats angleses. Fins i tot tenim platja! M'agrada Bournemouth tot i que suposo que és millor a l'estiu que a l'hivern.

Recomanaria a altres estudiants l'opció de marxar a l'estranger?

Sí, és una experiència inoblidable. És una oportunitat per veure llocs nous, aprendre un idioma i conèixer a persones d'arreu del món. I fas nous amics.