Programa. Joana Català, Francesc Maurí, Elisa Tudurí i Biel Pons, ahir durant la presentació - Paco Sturla

TW
0

La fortalesa de la Mola acull avui una jornada sobre meteorologia que tractarà sobre "El temps per terra, mar i aire". Aquesta jornada ha estat organitzada per Cordial Hoteles, la societat que gestiona l'antiga fortalesa d'Isabel II, amb la coordinació tècnica del geògraf i home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio, Francesc Mauri. A més, compta amb la col·laboració de Baleària, Viatges Magon, Consorcio del Museo Militar de Menorca i el Centre Meteorològic Territorial a Balears de l'Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

Els ponents de la jornada són la directora de la oficina meteorològica a l'Aeroport de Palma, Elisa Tudurí, que parlarà sobre "El temps a les illes Balears"; el comandant d'aviació de la companyia Vueling, Jordi Martí, que dissertarà sobre "El temps al cel i la navegació aèria"; el capità i director de la flota de Baleària, Guillermo Alomar, que comentarà "El temps al mar i la navegació"; i Francesc Mauri que parlarà sobre "El temps a la televisió". El capvespre es realitzarà una visita a l'estació meteorològica de la Mola i, a més, els ponents participaran en una taula rodona moderada per la dona del temps d'IB3, Xesca Cifre.

La directora de la fortalesa de la Mola, Joana Català, va destacar que la jornada de meteorologia forma part de la programació cultural que es pretén desenvolupar en el recinte per als menorquins i visitants, a més de recalcar la labor de Francesc Mauri en la coordinació de les ponències i activitats que conformen la jornada. Català va expressar la seva confiança en que la jornada comptarà amb una important assistència de persones interessades en la meteorologia, donada l'afició dels menorquins a la pesca i a les activitats nàutiques.