Acte. L’escriptor amb la seva darrera novel·la, "Les bodes del Diable", en el Saló Gòtic de Ciutadella. - Cris

TW
0

Amb un Saló Gòtic ple de públic, el Consell i l'Ajuntament de Ciutadella van retre ahir un sentit homenatge a l'escriptor Pau Faner en motiu del quaranta aniversari de la seva trajectòria literària. L'acte comptà amb les adhesions del president del Govern, Francesc Antich; Ponç Pons; Josefina Salord Ripoll; Joan F. López Casasnovas i el conseller de Presidència, Albert Moragues.

La regidora de Cultura, Maite Salord, valorà el paper destacat de Pau Faner en la novel·lística catalana, "el que l'ha convertit en un dels noms més significatius". Elogià la seva trajectòria i la seva obra "que ha fet meravellar, emocionar i conèixer la nostra història". La regidora donà l'enhorabona en un discurs ple de referències literàries a qui qualificà de mestre i per haver obert el camí a la literatura menorquina.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, agraí a l'escriptor la seva intensa i ingent producció literària. "Pau Faner pinta llibres i escriu quadres. És el pont entre Francesc de Borja Moll i els escriptors novells".

A continuació, els alumnes de l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca protagonitzaren la lectura dramatitzada del primer capítol de "Les Bodes del diable". Un acte que es convertí en la presentació pública de l'última novel·la de l'escriptor. Pau Faner (Ciutadella, 1949) agraí l'acte de reconeixement i rebé l'obsequi d'un gravat de Jaume Fedelich. L'escriptor també signà en el Llibre de la Ciutat.