ciutadella. La coral Democràtica de Jubilats i Pensionistes fou la primera en actuar - Paco Sturla

TW
0

L'església de Santa Maria va acollir ahir la tradicional trobada de corals de "Deixem lo Dol" que any rere any omple de goig i ambient el temple.

L'esdeveniment va comptar amb la salutació de benvinguda de monsenyor Salvador Giménez qui recordà que deixar el dol és viure l'alegria de la Pasqua.

La primera coral en actuar fou la Democràtica de Jubilats i Pensionistes de Ciutadella dirigida per Rita Marquès i que entonà el "Deixem lo Dol" de Bartomeu Carreras a més d'interpretar "Jesu Christe" de Van-Berchem. Fou seguida pel cor del "Deixem lo dol" del Centre de Cultura des Castell, dirigit per Tóbal Torrent, el cor de l'Orfeón Mahonés sota la batuta de Josep Mercadal, la coral del Centre Cultural d'Alaior que dirigeix Luba Klevtsova, el grup de Sant Lluís dirigit per Marlén Coll i tancà l'acte la coral Aires de Menorca del Consell insular que dirigeix Montse Mercadal.

Les corals encetaren la seva intervenció oferint el cant del "Deixem lo Dol" encara que cadascuna presentà la seva versió musical, algunes més modernes i d'altres més antigues. D'aquesta manera, el públic va poder escoltar les versions de Bartomeu Carreras, Joan Pons Preto, Josep Rafel Villalonga o Jaume Calafat, entre d'altres, totes elles característiques de la felicitació pasqual de cada poble.

Els cors completaren el repertori amb peces com "Ave Verum", "Són teus ullets" o "Regina coeli laetare", entre moltes altres.

Cal recordar que aquest encontre coral es va celebrar per primera vegada l'any 1982.
Entorn a dues-centes veus i instrumentistes i un temple a pic de martell aconseguiren que un any més l'acte esdevingués tot un èxit.