Els millors exemplars de les diferents ramaderies de l’Illa tornaran a competir per adjudicar-se els premis més preuats - Arxiu

TW
0

Quasi 200 cavalls de raça menorquina participaran aquest cap de setmana en la XV Fira del Cavall, que inclou el XXI Concurs Morfològic en què competiran 120 exemplars. Aquesta fira, que tindrà lloc al Recinte Firal des Mercadal, ha estat organitzada per l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina.

El XXI Concurs Morfològic del Cavall de Raça Menorquina inclou les proves de morfologia, amb la participació de 103 exemplars, i de funcionalitat en què hi competiran 17 cavalls. Durant el matí d'avui participaran els poltres d'1 i 3 anys i les dues seccions de cavalls (de 4 a 6 anys i de 7 o més anys). El capvespre hi haurà les proves dels poltres de 2 anys i de les poltres d'1 i 3 anys. A la jornada de demà, competiran les poltres de 2 anys i les dues seccions d'egües (de 4 a 6 anys i de 7 o més anys).

Espectacle
Un dels moments més esperat de la fira serà avui, a les 21.30 hores, quan la pista central es converteixi en un gran escenari per a la celebració de l'espectacle eqüestre, en què hi participaran 70 cavalls. Aquest acte comptarà amb dotze actuacions que seran protagonitzades per Antonio Seguí &Alba Sintes; Centre Eqüestre Equimar; Club Escola Menorquina; Club Hípic Ferreries&Ganadería Ets Alocs, Escuela de Tango Melodía de Arrabal i Gauchos Argentinos; Club Hípic sa Creueta; Escola Eqüestre Menorquina; Grup de Cavallers de Maó; Josep Carreras&Toni Marquès; Nacho Benítez&Alba Estudi de Dansa; Pedro Martí; Quadres Can Bernat; i Ramaderia Son Martorellet. L'organització no ha desvetllat l'argument d'aquest espectacle, que promet ser millor que els d'anys anteriors, per tal de sorprendre un any més els milers de persones que acudeixen a les instal·lacions del Recinte Firal.

Expositors
La fira inclou un espai comercial, amb expositors relacionats amb el món del cavall i l'artesania. A més, la Fundació Destí Menorca també hi estarà present, amb un espai dedicat al turisme actiu (projecte Equustur, Camí de Cavalls, Concentració Popular de Caiacs i Rutes Cicloturístiques); un altre amb informació sobre British Menorca, la recreació de la Menorca britànica del segle XVIII que es farà a finals de maig a Maó i a inicis de juny as Castell; i una pantalla de plasma on es mostraran tots els vídeos de Menorca editats recentment.

Els patrocinadors de la fira són l'Ajuntament des Mercadal, el Consell, la Direcció General d'Agricultura del Govern balear i el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. A més, hi col·laboren la Caixa, la Conselleria de Turisme del Govern i l'Institut d'Innovació Empresarial del Govern.