Recinte firal. El Grup de Ball Es Penell va encetar el programa en el que hi van participar una trentena de cavalls de tres clubs hípics - Gemma Andreu

TW
0

Una trentena de cavalls va participar ahir a l'espectacle eqüestre a benefici dels damnificats pel terratrèmol de Lorca, que es va celebrar al Recinte Firal des Mercadal amb l'organització del Centro Ecuestre Equimar, des Castell, el Club Hípic Sa Creueta, des Migjorn Gran, i el Club Escola Menorquina, de Ferreries. "Menorca amb Lorca" va comptar amb set nombres eqüestres, que van conjugar la doma menorquina amb altres relacionats amb la Setmana Santa de la ciutat murciana, en aquest darrer cas amb el protagonisme de les teles brodades en seda i or.

Els dos primers nombres van estar relacionats amb la Setmana Santa de Lorca, un amb la participació d'una quadriga que portava un domàs i acompanyada de dos cavalls, mentre que el segon, anomenat La Caballería Etíope, va sorprendre el nombrós públic amb les seves acrobàcies. El tercer nombre el van protagonitzar cinc cavalls amb les regnes llargues, seguit d'un carrussel de dos cavalls qualcant i altres dos dirigits des de terra.

A continuació, els organitzadors de l'espectacle van sortejar entre el públic assistent una sèrie de premis, entre ells l'estada d'un cap de setmana a dos establiments hotelers, així com el sorteig de menús en restaurants i diverses samarretes, una bufanda i una pilota del Barça i Reial Madrid. Així mateix, el organitzadors van agrair a la vintena d'empreses privades i entitats públiques que han col·laborat en aquest esdeveniment.

Després del breu descans, el protagonistes de la pista del Recinte Firal van ser la Caballería de la Reina de Saba i la Caballería Romana, demostració en la que els cavallers van lluir unes petites capes brodades de la Setmana Santa lorquiana. Seguidament, va tenir lloc una exhibició d'un cavall amb les regnes llargues, en homenatge al Caballo del Respeto, de Lorca, per acabar l'espectacle amb un carrussel de doma menorquina format per vuit cavalls qualcats.

Al final de l'acte, el president de la Cofradía de la Virgen de la Amargura del Paso Blanco, Juan Andrés Ibáñez, va agrair la celebració de l'espectacle a benefici de les víctimes, a més de transmetre la felicitació de part del batle de Lorca. Des de l'organització també es va llegir una carta d'agraïment del president de la confraria del Paso Azul, de la mateixa ciutat. Per acabar, Ibáñez va entregar un placa al batle des Mercadal, Francesc Ametller, i als tres clubs hípics participants.