Maties Sansaloni - Arxiu

TW
0

La crisi no perdona i s'ha cobrat una nova víctima, aquesta vegada vinculada al món cultural de l'Illa. Xibau Punt d'Art tancarà a finals de juny les seves portes i ho farà de la millor manera que podria fer-ho, amb dues exposicions pictòriques. La galeria ferrerienca ha optat per Liz Spooner i per una selecció de l'obra de Pilar Perdices per acomiadar-se d'un projecte en què Maties Sansaloni i Àgueda Martí havien dipositat il·lusió i esforços.

Ambdós s'han encarregat de comunicar la seva decisió d'interrompre el camí i tancar les portes de l'espai expositiu. "Els motius es troben en la llarga situació econòmica que amara la salut emocional social i ataca de forma seriosa la capacitat monetària del dia a dia, sense donar opcions per estabilitzar la galeria com empresa", expliquen Sansaloni i Martí en un comunicat.

Els galeristes han subratllat que el projecte que havien engegat "no sols s'ha fet real, sinó que ha anat més enllà de l'estrictament comercial", una percepció que es relacionaria amb la concepció d'aquest espai expositiu com un punt de trobada per a creadors i afeccionats a diferents disciplines artístiques, amb propostes, sovint innovadores, com ara els sopars- tertúlies que s'han desenvolupat a aquest espai durant el darrer hivern.

Sansaloni i Martí han volgut expressar el seu agraïment els seus amics i expressar-los que "s'interromp el camí, no s'atura". "El projecte no s'esgota per manca d'idees, projectes o interès, s'atura ara per causa dels temps econòmics en què ens trobam, massa llargs, i amb l'esperança que els nous canvis sàpiguen trobar en la cultura no sols l'element d'identitat, sinó la fórmula del projecte de futur on economia i cultura van de la mà", diuen els galeristes.