Sala de Cultura. Els representants de les associacions van rebre les ajudes econòmiques - Gemma Andreu

TW
0

L'Obra Social de Sa Nostra va lliurar ahir 105.095 euros en ajudes per a activitats i projectes solidaris, promoguts per 10 associacions de l'Illa, que van ser elegides pels clients de Sa Nostra, en el marc de la convocatòria de Sa Nostra Solidària 2011.

L'acte de lliurament, que es va celebrar a la Sala de Cultura a Maó, va comptar amb l'assistència del subdirector general de l'entitat financera, Llorenç Julià, el president del Consell Local de l'entitat, Guillem Camps, i els representants de les associacions beneficiàries.

Guillem Camps va agrair la participació dels clients de Sa Nostra que, per primera vegada, han elegit del projectes solidaris presentats per les entitats sense ànim de lucre. Camps va subratllar que arreu de Balears s'han repartit 1,2 milions d'euros entre 174 iniciatives, de les quals 15 van ser presentades per 10 associacions de Menorca. El president del Consell Local de Sa Nostra va recalcar la gran feinada que duen a terme les referides entitats solidàries i, per tant, va elogiar la seva labor en un moment en que la crisi colpeja la societat.

Llorenç Julià va destacar que la participació dels clients en l'elecció del projectes representa una nova i diferent manera de fer obra social, més oberta i participativa. Julià va assegurar que Sa Nostra ha difós mitjançant la premsa tradicional i internet la labor de moltes de les entitats beneficiàries.

Les entitats

ROTARY CLUB MENORCA
Concert benèfic a Maó (1.995 euros).

ASSOCIACIÓ PERSONES AMB SÍNDROME DE DOWN.
Trobada nacional de famílies de persones amb síndrome de down (2.925 euros) i Jo també aprenc amb l'ordinador (4.000 euros).

CREU ROJA.
Projecte d'atenció d'urgències socials (8.000 euros).

CARITAS.
Suport a necessitats d'urgència social (20.000 euros), Taller prelaboral Mestral (12.320 euros), Programa d'infància i joventut (14.470 euros), Curs de formació de suport domiciliari (6.760 euros) i Pisos d'estada temporal (5.310 euros).

ASSOCIACIÓ FAMILIARS D'ALZHEIMER.
Tallers de formació per a cuidadors de malalts d'Alzheimer (7.430 euros).

ASSOCIACIÓ DE PERSONES SORDES.
Servei d'atenció a les persones sordes per al foment de la seva formació i inserció sociolaboral (4.655 euros).

ASSOCIACIÓ D'ESCLEROSI MÚLTIPLE.
Servei d'atenció sociosanitària per a les persones amb discapacitat física greu (5.760 euros).

ASSOCIACIÓ DE DIABÈTICS I DIABÈTIQUES.
Accions de normalització diabètica (2.000 euros).

ASSOCIACIÓ DE DONES AFECTADES DE CÀNCER DE MAMA.
Prevenció del linfedema i rehabilitació, mobilització i manteniment del braç afectat (2.000 euros).

COORDINADORA DE PERSONES AMB DISCAPACITAT.
Oci per als joves amb discapacitat (7.470 euros).