Assajos. Els intèrprets ultimaven ahir les proves abans de la posada a escena al Teatre Principal de Maó els propers dies 3 i 5 - Gemma Andreu

TW
0

Malgrat el desassossec general dels impulsors de la cultura, la magra situació pressupostària no minva l'empenta de la Fundació Menorquina de l'Òpera per oferir la millor qualitat escènica. "Hem passat a fer dues funcions per peça, però continuem endavant duent a l'Illa els millors intèrprets internacionals", senyala Joaquín Comas Anglés. El president dels Amics de s'Òpera de Maó subratlla el prestigi de l'elenc d'artistes que aquesta setmana posaran en escena "Il Barbiere di Siviglia", de Gioacchino Rossini. El Teatre Principal de Maó acollirà les representacions dia 3 i 5.

Precisament aquesta òpera còmica en dos actes és la primera amb què s'inaugurà la 'I Semana de la Ópera en Maó', el 1972. Quaranta anys després torna amb el més alt nivell d'intèrprets, sota la direcció musical de Julian Reynolds i la direcció d'escena a càrrec de Rocco Spataro.

"Oferim un espectacle digne del millor nivell europeu, una òpera bufa per a la que ja tenim gran part de les localitats venudes", afirma Joaquín Comas. Per damunt de tot, un dels mèrits a destacar és la programació ininterrompuda d'òpera des dels inicis. Els esforços dels Amics de s'Òpera sempre han anat encaminats per a què així sigui. "A finals dels 90, quan va tancar el Teatre, férem 'Aida', 'Carmen', 'Norma' i 'Turandot' a SEBIME; ens mou la passió per l'òpera i per açò sempre fem el possible per a garantir la seva continuïtat", diu.

La 40a edició de la temporada d'òpera arriba a Maó amb una peça estrenada a Roma el 1816. Una obra imprescindible del gènere que compta amb l'Orquestra Simfònica de Balears i el Cor dels Amics de s'Òpera de Maó sota la direcció de Cristina Álvarez. "Sense ells la representació seria impossible", clou Comas, qui destaca com els nous esforços de l'associació es fixen a la difusió de l'òpera entre els més joves, a través de programes per a escolars. "Hem de pensar en el futur".