TW
0

L'Esplai de Ciutadella celebra avui els seus trenta primers anys d'existència. Els 2.667 socis amb els què compta l'entitat estan citats avui a una Missa a la Catedral, a un dinar a l'Hotel Sagitario i després a un ball divertit i que promet sorpreses. Ahir, però, ja van començar els actes de celebració, i així com L'Esplai es va fent gran d'edat, també creix en espai. Ahir vespre, després de la inauguració d'una exposició de brodats i treballs en tela, d'una actuació del Grup Folklòric Es Born i d'una bona bereneta, l'entitat estrenava un pati que ampliarà el ventall d'activitats que es poden organitzar.

El president de L'Esplai, Alfredo Moll, explica que després d'adequar i embellir l'espai, aquest permetrà fer més activitats a l'aire lliure ara que arriba el bon temps, com verbenes, glosats, i també una antologia de la sarsuela o l'actuació d'un il·lusionista, actes ja fermats per a aquest estiu. Ahir, tot i que el cel plantejava dubtes sobre si seria possible estrenar aquest nou espai, finalment tingué lloc el primer ball al nou espai. Era un símptoma de què les coses, a L'Esplai, van bé. "Esteim de dalt de tot, vivim un moment històric i tot Menorca ens mira", opina Alfredo Moll. El secret del seu èxit, confessa, és "fer la gent sempre contenta, i no deixar de fer cap activitat per economia". Tot i que ara les exigències en matèria de monitors els complicaran una mica més el tema dels doblers, Moll segueix essent optimista i mirant el futur amb esperança i il·lusió. "Intentam tenir la gent contenta, i sempre cercam la manera d'aconseguir els recursos per aquelles iniciatives que volem tirar endavant, ja sigui recordant a La Caixa que els necessitam, o bé fent bingos i rifes, com la que haurem de fer prest perquè el proper setembre la nostra coral ha d'oferir dos concerts a Barcelona per les festes de la Mercè".

La celebració de les tres dècades viurà avui el seu dia gran. A més de recordar l'efemèride de trenta anys enrere, set matrimonis rebran també un homenatge per haver arribat a les noces d'Or, un aniversari encara més remarcable.