Guanyador. Antonio Martínez Sintes té 56 anys, està casat amb una ciutadellenca i és fotògraf aficionat. - Gemma Andreu

TW
0

Antonio Martínez Sintes, natural de Maó i de 56 anys, és l'autor del pòster de Sant Joan que avui reparteix "Es Diari". Aficionat a la fotografia i comerciant de professió, és el guanyador del Concurs de Fotografia organitzat per Editorial Menorca i patrocinat per Endesa per a il·lustrar el cartell de les festes d'enguany.

La imatge que ha merescut el premi del jurat, dotat amb 300 euros, va ser captada el Sant Joan de l'any passat. Antonio Martínez copsà la força i el moviment de dos cavallers joves que corren abraçats durant els Jocs des Pla del matí. Cada genet du un cavall de color diferent, per açò "Blanc i negre" és el títol que escollí l'autor per a posar nom a la imatge.
Es tracta d'una fotografia captada amb un teleobjectiu 80-400, amb el resultat d'una foto equil·librada, ben enquadrada i molt nítida, amb la potència de la llum de Sant Joan.

Antoni Martínez Sintes afirma que no falla mai per Sant Joan, que li encanta retratar la festa. És per la vinculació familiar amb Ciutadella, degut a que està casat amb una ciutadellenca, Queta Portella Huguet. Cada any copsa la intensitat de la festa amb dues càmeres: una Nikon D300 i una D700. Tant utilitza objectius curts com grans angulars. Du moltes fotografies fetes després de tants anys de seguir la festa darrera la càmera. "Les faig i quan m'agraden les regal als amics, els familiars o pels compromisos", assenyala. El fet de guanyar el concurs de fotografia convocat per "Es Diari" l'ha sorprès i l'ha omplert d'alegria. "Hi ha molts bons fotògrafs que fotografien la festa i hi ha imatges molt bones. És per açò que haver estat premiat és per a jo com una ametlla caiguda de punta!", indica amb humor. Assegura que mai no s'hagués imaginat guanyar el concurs del pòster d'unes festes com les de Ciutadella. "Per Sant Joan pots fer moltes fotografies, però és difícil aconseguir imatges que et deixin satisfet. Aquesta sí em va agradar i esper que també agradi a la gent", diu.

L'any passat ja va ser el guanayador del pòster de "Es Diari" de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, el primer premi de la seva trajectòria com a fotògraf aficionat. Comenta que és una persona reservada i que mai no s'havia plantejat presentar-se a un concurs. Va ser el seu fill Esteban, estudiant de disseny gràfic, que l'animà a presentar-se, després de guanyar el concurs de fotografia del Centre Comercial Ses Vinyes de Maó i de que la seva esposa també fos premiada. A partir d'aquí, ambdós l'encoratjaren a presentar les seves fotos al certamen de "Es Diari". El president d'Editorial Menorca, José Guillermo Díaz Montañés, ha signat el conveni amb Manuel Vidal, delegat d'Endesa a Menorca, per a mantenir el concurs de cartells de les festes de poble, incloses les de Llucmeçanes i Sant Climent. La imatge de Sant Joan és la primera que es falla i continua oberta la participació en els concursos per a la resta de pobles. El cartell de Sant Joan és distribueix avui a Ciutadella, és gratuït pels subscriptors i, per a la resta, es pot aconseguir amb la compra del "Menorca".