Junta de caixers. Els dos caixers pagesos, el caixer casat, el caixer fadrí, s’Homo des Be, i els dos fabiolers. El caixer senyor era a Madrid i sa capellana tenia obligacions pastorals - Cris

TW
0

La presentació de la revista de Sant Joan de "Es Diari" va reunir ahir fosquet a la Junta de Caixers i a una ampla representació de la societat ciutadellenca al Claustre del Seminari. Els convidats van coincidir en el bon resultat de la publicació, tant en la bona impressió com en els continguts, i les persones que l'han feta possible van rebre les felicitacions de tots.

Es trobaren a faltar el caixer senyor, Manuel de Soto (que es trobava a Madrid i fins aquest cap de setmana no arribarà a Ciutadella) i sa capellana, Florenci Sastre, que tenia compromisos per la seva tasca pastoral. La resta de la Junta de Caixers, inclòs s'Homo des Be, el descarregador i els dos fabiolers, hi eren presents i van ser el centre de l'atenció.
L'acte va ser presentat pel director de "Es Diari", Josep Bagur, qui agraí l'aportació de totes les persones que han col·laborat, especialment de l'autor de la portada, Jaume Fedelich, i que tingué un record especial per un col·laborador de sempre, Antoni Picó, recentment traspassat. Per la seva banda el bisbe Salvador Giménez Valls agraí la presència de tots en l'acte i encoratjà a viure i compartir les festes fent el bé. També van ser-hi presents el vicari general, Rafel Portella; el rector de la Catedral i ex capellana, Gerard Villalonga; el director general d'Editorial Menorca, Mariano Yepes, i membres del Consell d'Administració, com Guillem Camps. La representació política va estar encapçalada pel president del Consell en funcions, Marc Pons, la batlesa en funcions de Ciutadella, Pilar Carbonero, i el batle de la ciutat (a partir de demà), José Maria de Sintas, entre d'altres.

Durant la vetllada, en la qual Ses Voltes Espai Gastronòmic oferí l'aperitiu, els assistents van intercanviar tot tipus de comentaris sobre la nova edició, els articles, reportatges, les col·laboracions i les fotografies.

El joc de Sant Joan
Entre els assistents destacà la presència de Joan Pons Gener, Francesc Salord Faner i el pintor Rafel Jofre, autors del Joc de Sant Joan que enguany Editorial Menorca distribueix com a obsequi amb la revista. Amb el patrocini de La Caixa, es tracta d'un joc de l'oca inspirat en la festa que "Es Diari" reedita a partir de la idea original de 1985 del Col·lectiu Folklòric Ciutadella.

La revista es repartirà de forma gratuïta avui entre els subscriptors de Ciutadella, com també es posarà a la venda a les llibreries. La revista obrí les ganes de festa i contribuirà a fer créixer la cultura de Sant Joan.