Replec al lloc. L’amo de Binigarba organitza el replec d’ençà poc abans de ser caixer pagès (2006-07) i manté la tradició per a reunir a familiars i amics en una festa de cavalls - Cris

TW
0

Va ser a sol post quan un nombrós grup de cavallers es dirigiren cap al lloc de Binigarba, convidats per l'amo, Antoni Ramon, per disfrutar d'un animat replec. La majoria dels genets eren cavallers de la qualcada de Sant Joan, tot i la participació de qualcun de poble. Destacà la presència del caixer casat, Valeriano Allés, i del caixer fadrí, Pere Àngel Bosch, que fa de missatge al mateix lloc.

L'amo començà a organitzar aquest replec abans de ser caixer pagès (bienni 2006-07) i des de llavors l'ha mantingut cada any com una forma de celebrar entre amistats i familiars l'arribada de Sant Joan. Una multitud de convidats omplí el pati del casat a l'espera dels cavalls. Els genets van fer acte de presència amb la tradicional elegància santjoanera i el pati es convertí, com si d'una plaça es tractàs, en l'escenari dels bots i moviments dels cavalls que exaltaren l'ambient.

Tothom estava embullat, entre mos i mos i glop i glop en una generosa bereneta preparada per la família per satisfer els convidats. El replec de Binigarba, juntament amb el que s'organitza a Son Morell, són dels pocs que es celebren a un lloc, com es feia abans. Són trobades de genets que serveixen per a preparar els cavalls i genets per a la marató de la festa. I no sols açò, per alegrar la gent, que en aquest cap de setmana de Cincogema que encetam, comença a ensumar de prop la festa.