Atraccions. Ocuparan l’espai de la parada dels autobusos a les urbanitzacions i la vorera compresa entre Sant Nicolau i el carrer Eivissa - Arxiu

TW
0

Els firaires de Sant Joan començaran a arribar a Ciutadella per via marítima a partir d'avui. Ho faran de forma progressiva amb l'objectiu de començar a instal·lar les atraccions el dijous. Enguany, la fira es concentrarà a la Plaça des Pins, i tant l'Ajuntament com els firaires han descartat la instal·lació de les atraccions més voluminoses a la Plaça de La Pau, com succeí l'any passat. Segons informa Núria Orús, representant de la Unión de Empresarios de Atraccciones Diversas de Balears, la fira de Sant Joan obrirà al públic el divendres, dia 17.

El col·lectiu d'empresaris avança que hi haurà la mateixa oferta d'oci de l'any passat, és a dir, més d'una trentena de parades, que inclouen atraccions, jocs i petits establiments. Orús avança l'arribada de novetats per als infants.

Les parades més voluminoses s'instal·laran a l'espai entre la plaça des Pins i l'escola des Born, és a dir, a la zona que ocupen els autobusos de les urbanitzacions. Amb l'arribada de la fira es traslladaran i, el mateix dijous, ja operaran a la plaça Menorca.

La resta de parades es distribuirà damunt la vorera compresa entre el passeig Sant Nicolau i el carrer Eivissa. Enguany, però no hi haurà la parada del bar, degut a les molèsties de renou que havia ocasionat al veïnat. Els vesins havien demanat a l'Ajuntament que es prescindís d'aquesta oferta.

Segons la representant dels empresaris, els firaires estaran instal·lats a la plaça des Pins dins el dia 26, que cau en diumenge. El dia 27, començaran a desmuntar les atraccions; alguns tornaran cap a Mallorca i d'altres ja quedaran a l'Illa per a participar a les festes de Sant Martí des Mercadal i a la resta de festes patronals de l'estiu.

Per als firaires, la plaça des Pins és la millor ubicació per a instal·lar les atraccions, tot i els intents en els últims anys de trasllat per part d'alguns equips de govern municipals. "És una opció que ens beneficia a tots, a nosaltres com a empresaris i també al públic, que disposa de l'oferta d'oci a prop de la festa en el centre de la ciutat", expliquen.