Reunió. L’organització va donar compte ahir de les novetats d’enguany - Archivo

TW
0

La setena edició dels Dimarts as Migjorn encara els seus darrers preparatius. Música, titelles, màgia, manualitats, art i gastronomia es tornaran a donar la mà aquest estiu as Migjorn gràcies a una fira estival que ha estat capaç de superar els inconvenients de darrer hora- no s'ha obtingut cap subvenció del Govern- gràcies a l'interès i la col·laboració de tothom.

Els primers, els firaires, una cinquantena dels quals es van trobar ahir al local de l'Associació Cultural i Recreativa del municipi per conèixer les novetats d'enguany i els requisits que han de complir per poder participar-hi, entre els quals està l'obligació de pagar per primera vegada amb l'objectiu de superar la sobrevinguda manca de recursos.

"El màxim que es pagarà per tot l'estiu seran 56 euros. La quota setmanal es de 5,6 i 7 euros depenent del carrer. D'aquí a divendres treurem el que ha de pagar cadascú i tindreu fins el 27 de juny per fer-ho", va explicar Antoni Lliteras, tècnic de Desenvolupament Local des Migjorn. Cap murmuri, ni objecció va motivar aquesta explicació, en estar tothom molt conscienciats de la situació.

"No ens importa per res, aquí era l'únic lloc en el que no es pagava encara i entenem que s'hagi de fer. A més a més, nosaltres volem venir aquí perquè és la fira més especial", explicaven alguns dels participants a la sortida. Tan especial como demandada. Segons van comentar Lliteras i Joana Gomila, de la Junta Directiva de l'Associació de Comerciants des Migjorn, fins cinquanta persones estan en llista d'espera per participar als "Dimarts as Migjorn".

La dificultat de col·locar tothom en carrers amb vocació comercial i, sobretot, les carències a la xarxa elèctrica impedeixen que augmenti el nombre de punts de venda, motiu pel que el Consistori treballa per aconseguir una subvenció dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional que els permeti modernitzar el sistema d'enllumenat.

La petició d'emprar bombetes de baix consum es vincula a aquestes mancances, com la de donar bona imatge imposant que no hi hagi cans, no es fumi i es dugui una vestimenta adequada. Totes aquestes normes van ser recordades abans de donar pas al sorteig de llocs i d'explicar quines activitats es duran a terme els dimarts de juliol i agost.

Les dificultats econòmiques han obligat a eliminar el passacarrer diari- només es farà el 23 d'agost, amb les bandes de cornetes de Maó i Es Migjorn- encara que es manté una activitat per a fillets, sempre sobre les 20 o les 20.30 hores, i d'altra per a tot el públic, vora les 22 hores. Per primera vegada hi haurà havaneres, tornaran els acròbates xinesos, la Casa d'Andalusia o l'Orquestra Huracà.

Està pràcticament enllestit, només manca que arribi el 5 de juliol perquè torni tot l'encís dels dimarts migjorners.