TW
0

Plató i Albert Huxley. 2 minuts i 59 segons. Vida. Tennis. Guitarra. Petó. Moix. Amics. Rialles. Lectura. Bany al mar. Bici. Alcohol. Drogues. Tristesa. Solitud. Desesperança: Mort. Amb aquests elements. Josep Marquès, Marta Capó i Júlia Gorrias van construir "De l'extrema llibertat sorgeix la major esclavitud", el treball que ha obtingut el primer premi del Concurs de Curtmetratge Alternanits 2011. Per la seva banda, "La vida no només és existir", de Esperança Moll i Júlia Nagore, obtenia el segon premi, amb un curt que reflecteix diverses activitats d'esbarjo al ritme de "Forerver young".

Els guanyadors rebien el seu premi- tres netbooks pels primers, un val de 150 euros de material fungible per les segones- ahir al capvespre a l'alberg de sa Vinyeta a Ciutadella en el decurs d'un acte que comptà amb l'assistència de Joan Lluís Torres i Joan Febrer, conseller en funcions de Cultura, Patrimoni. Educació i Joventut i director insular d'Educació i Joventut, respectivament, i en el que es van projectar els curts guanyadors.

Els seus autors- estudiants tots cinc de batxillerat als instituts Maria Àngeles Cardona i Josep Maria Quadrado de Ciutadella- es mostraven molt satisfets per l'experiència. Encara que dos d'ells, Marquès i Gorrias, havien participat a un taller de curtmetratge en el marc del festival Medit, era la primera vegada que s'enfrontaven a un projecte així.

L'amistat i la curiositat- no tant el desig de convertir-se en directors de cinema, encara que algú no descarta estudiar-hi- va animar-los a fer-ho i la seva professionalitat amateur els ha permès imposar-se als altres nou treballs presentats i aventurar nous curts. "Si ens assabentem d'altres concurs i per l'èxit obtingut ens animaríem a fer un altre", assegura Capó.