TW
0

Només resten dos dies la bulla i la festa envaeixen Ciutadella, encara que el suggerent poder de les festes de Sant Joan ve potenciant la creativitat de ciutadellencs i forasters des de fa mesos. Així s'expliquen les innovacions que presenta un pastisser, les carotes o les samarretes santjoaneres que s'han pintat en diferents tallers, la música que neix a una trobada organitzada a l'efecte, les creacions d'artesans autòctons, les fotografies o el llenç que s'envien per il·lustrar un cartell.

Prest les cadenes radiofòniques i la televisió autonòmica i local cercaran el millor emplaçament per poder copsar en les seves retransmissions l'encís de la festa quan no fa tant que els carrers, les cases, les tanques de Ciutadella s'han convertit en improvisats platós per a diferents productores. Avui capvespre es presenta "Sort i ventura", al temps que s'enllesteix el programa pilot de "Es teu carrer", per al que "Jam Production Lab" ha triat el carrer de Ses Voltes.

Audiovisual

L'elecció no és casual. Marc Valero, el responsable executiu d'aquesta productora barcelonina que compta també amb seu a Menorca, és un bon coneixedor de l'Illa. "Estiuejo aquí des que tenia vuit mesos i quan van tenir la idea d'aquest programa vam pensar en Ses Voltes, un carrer realment emblemàtic, amb molta història, que compta amb alguns dels comerços més antics de Balears i que es converteix en el carrer principal de les festes de Sant Joan", explica Valero.

Amb aquest programa, l'emissió del qual està prevista per aquesta setmana, "Jam Production Lab", pretén "recuperar la memòria dels carrers, que s'expressa mitjançant la seva gent i les seves botigues, defineix la societat i la cultura". Si el format agrada, potser, hi hauria la possibilitat d'apropar-se a altres vies singulars de l'Arxipèlag, però de moment, l'únic que hi ha és aquest pilot, que ha suposat, segons Valero "un important treballa de redacció i guionització"

El rodatge tenia lloc a finals de la setmana passada. Els vianants que passejaven per aquest cèntric carrer ciutadellenc van poder tropissar amb l'equip de Valero, que també va enregistrar imatges a altres punts de la ciutat per recollir les impressions d'experts. Un dels moments destacats tingué lloc el dimecres. Mentre molts feien la migdiada, Matias Quetglas, convidat especial d'aquest programa pilot i desplaçat des de Madrid per participar-hi, explicava les singularitats de l'escultura que adorna la plaça des Be.

Després de dos dies centrats a Ciutadella, i d'un dia més gravant plans de recurs a diferents punts de l'Illa, començà la fase d'edició i post-producción, que ha tingut l'equip de Valero ben ocupat el cap de setmana. El resultat podrà veure's ben prest i s'afegirà al nombrós grup de produccions, tant nacionals com estrangeres, que han posat el seu esguard en la festa santjoanera. El llum, els colors, l'activitat desbordant, la tradició, la calma són protagonistes massa potents com per no aprofitar-los.