TW
0

autofitxa
Em dic Magda Triay, vaig néixer a Ferreries fa 52 anys encara que porto vivint a Maó des de l'any 1980. Estic casada i tenc dos fills. Treballo d'auxiliar administrativa a l'aeroport de Menorca. Una de les meves grans aficions és l'art i la pintura i és a partir d'aquí que neix "Es Pati", una sala d'exposicions i cocteleria que es pot visitar al carrer Gobernador Ramírez número 4 de Maó.

Com neix "Es Pati"?
Fa molts d'anys que m'atreia el món de la pintura. L'any 1995 vaig començar a anar a classes amb Francesc Calvet i ell va ser qui em va animar a fer exposicions tant col·lectives com en solitari. Però d'allà va néixer en mi una idea, la d'exposar els quadres en el pati de casa. M'agrada molt la decoració i aquest espai de casa té un encant especial. La idea va anar a més fins que l'any passat, en concret, el mes de juliol, vam inaugurar la sala d'exposicions. Però no és només una sala d'exposicions perquè ho hem combinat amb una cocteleria.

Com se us planteja l'oportunitat de fusionar aquests dos mons?
La part de cocteleria la porta el meu fill en Carlos Mantolán. Ell va estudiar a Suïssa la carrera de Turisme i després es va especialitzar en aquest apartat de la cocteleria i els combinats. De fet, són còctels de creació pròpia i molt innovadors. Tots ells porten noms de pintors per tal de relacionar els dos ambients i que ambdós parlin d'art i de creació. Aquest estiu inclourem alguna cosa per picar, alguns productes de la terra i, és clar, la carta del menú també estarà impresa en una paleta de pintor per mantenir aquesta relació artística.

Com descriuria l'espai?
Des del meu punt de vista, té molt d'encant i per descobrir-ho, s'ha de venir a visitar. Es respira molta pau i tranquil·litat gràcies a la il·luminació, a l'enrenou de l'aigua de la piscina, a tot l'ambient que envolta el lloc. Jo sempre solc dir que un bon vi s'ha de beure en una bona copa. De la mateixa manera, un bon quadre ha d'estar ben posat. L'espai inclou una sala, una porxada i un jardinet. Combina la tradició menorquina amb la contemporaneïtat, amb espais amples i decoracions en blanc.

Parli'ns de l'exposició que es pot visitar ara.
Les exposicions aniran canviant cada mes. De moment, fins a finals de juny la mostra inclou una trentena de quadres a l'oli meus, de temàtica floral, a més d'una col·lecció de programes de cinema antics d'Esperança Camps i escultures de Joana Olives.

I per als propers mesos, què ens oferirà aquest espai d'art?
Per a juliol està prevista una exposició de pintura de Verónica Moreno, per a l'agost serà de pintura i fotografia de Biel Calafat i el setembre serà el torn de Carlos Fèlix. Així i tot, he de dir que és un espai obert a qualsevol manifestació artística a qualsevol persona que vulgui exposar la seva obra o activitat, a qualsevol qui tingui il·lusió de mostrar el seu art. L'any passat, la meva filla que estudia a l'Escola d'Art de Barcelona va venir amb companys de classe i professors i van oferir una performance de dansa i música. Hi ha possibilitat de repetir la iniciativa o fer altres tipus esdeveniments com lectures de poesia o presentació de llibres, per citar-ne alguns.