El fast ferry "Avemar", amb capacitat per 830 persones, ha permès programar tres serveis extra i oferir 3.000 places suplementàries. - Baleària

TW
0

Ciutadella espera avui l'arribada de bona part dels visitants que compartiran les festes de Sant Joan amb els menorquins.

El dic de Son Blanc i l'aeroport de Menorca en menor mesura, es convertiran en el punt de partida pels milers de joves i no tan joves que es desplacen a l'Illa amb la voluntat de donar la benvinguda a l'estiu vivint la màgia de les festes santjoaneres.

El nou port exterior serà avui el focus d'atenció, en ser aquestes les primeres festes en què està operatiu. A les previsions inicials de les navilieres- fonamentades no tant en l'increment de freqüències sinó en la major capacitat dels vaixells- va afegir-se ahir l'anunci de Baleària que augmentarà el nombre de places fins dissabte amb la incorporació del "fast ferry" "Avemar".

Aquest vaixell, amb capacitat per 830 persones, ha permès programar tres serveis extra i oferir 3.000 places suplementàries. Així, Baleària disposa de 15.000 places per arribar a l'Illa, la previsió de traslladar unes 10.000 persones i l'oportunitat de revertir la dolenta imatge donada les darreres setmanes, amb cancel·lacions i canvis que afectaren un miler de passatgers.

Amb una fulla de serveis en blanc des de la posada en marxa del nou dic, Iscomar i Interilles complementaran el servei de Baleària per aquestes festes fent possible que els carrers de Ciutadella siguin les properes hores escenari d'anades i vingudes amb motxilles i embalums diversos. Aquest tràfec serà possible gràcies a l'ajut inestimable de taxis, autobusos i cotxes de lloguer, serveis també preparats i expectants davant de la imminència dels dies grans de la festa.

Cases particulars, hostals, hotels, xalets i fins i tot Sa Vinyeta- al complet per aquestes dates i el que resta de l'estiu- també es preparen per rebre els seus hostes, com ho fa el port antic, on després de molt d'anys, el nombre de embarcacions d'esbarjo creixerà. Es carreguen les neveres, s'instal·len les barres, s'ultimen els preparatius perquè tot estigui llest as Born i as Pla i les mestresses de casa pasten, couen i cuinen.

S'enllesteix també el dispositiu sanitari i de seguretat i els carrers i places del centre quedaran a punt pel pas de la qualcada aquesta nit, quan s'abocaran les 95 tones d'arena amb les que es garanteix que tot marxi sense més perills dels inevitables. Sant Joan ja és aquí.