Atenció. Metges, infermeres, policies i membres de Protecció Civil vetllen aquests dies pel benestar de ciutadellencs i visitants. - Javier

TW
0

Intoxicacions etíliques i trepitjades de cavall van ser els protagonistes de les incidències del Dissabte de Sant Joan, segons confirmaven ahir vespre des de la Creu Roja, entitat que està en primera línia durant les festes ciutadellenques. Quan encara no havia començat el caragol de Santa Clara ni la nit, que s'anticipava molt llarga, Creu Roja havia efectuat 21 trasllats i 14 assistències en ambulàncies, una xifra que "més o menys normal, dins el que s'espera en aquestes dates", en paraules d'un dels membres de l'entitat.

La calma amb la que Creu Roja feia el seu balanç també regnava al 061, des d'on van comentar que no els constava res especialment significatiu a Ciutadella durant la jornada d'ahir, i no tant a la Policia Local que en ser consultada va expressar que no podien atendre la trucada perquè estaven "desbordats". I és que, encara que les conseqüències per a les persones no siguin de gravetat, els avisos i les trucades es multipliquen aquests dies, en els que la població a Ciutadella es duplica com a mínim.

No obstant la "normalitat" que va presidir el primer dia de festes, Ciutadella es despertava amb un accident de tràfic al carrer Quintana de Mar en el que s'hauria vist implicat un home gran al qual atropellà un vehicle. Al tancament de l'edició havia estat impossible esbrinar les circumstàncies en les que s'havia produït l'accident i les seves conseqüències, encara que fons de l'Àrea de Salud de Menorca es mostraven optimistes pel fet que al 061 no li constaven incidents de gravetat.

Riscos
El balanç d'incidències haurà baratat amb tota seguretat durant la matinada d'avui i ho farà encara més al llarg del dia. El cansament, la forta calor i els excessos tornaran a passar factura a ciutadellencs i visitants, sent els Jocs des Pla del capvespre el moment de màxima tensió per els efectius sanitaris i policials. Les recomanacions per evitar ensurts són les habituals en les festes estiuenques menorquines, protegir-se del sol, evitar la deshidratació bevent aigua i refrescos, no abusar del alcohol, així com respectar els cavalls minimitzant les situacions de risc.