gernació. Rebé amb alegria la qualcada sense que el dia i mig de festa li hagués passat factura i assistí expectant i respectuosa al convit - Javier

TW
0

Expectació màxima a la plaça des Born on ahir va tenir lloc una convidada molt especial per la condició d'excaixer senyor de l'actual batle de Ciutadella, José Maria de Sintas Zaforteza. Sense que el dia i mig de festa passàs factura en l'esperit de la gent, la qualcada va ser rebuda amb alegria i ningú va resistir-se a celebrar els bots dels cavalls mentre es produïa el moment que tothom esperava, el que traslladaria la festa as Pla de Sant Joan.

Eren les vuit i mitja quan el caixer senyor Manuel de Soto expressava l'honor que sentia per presidir les festes de Sant Joan, "les més grans del món"- càntics de "Ciutadella, Ciutadella, oe,oe,oe", van subratllar l'afirmació- i per tenir la possibilitat de convidar en el darrer any del seu bienni al batle i a la Corporació municipal, que estava acompanyada pel president del Govern, José Ramón Bauzá, a presenciar els Jocs des Pla.

La resposta de De Sintas Zaforteza va ser molt emotiva. "Se'm fa un nus a sa gargamella quan us vull respondre ja que es record de ses emocions viscudes s'embolica amb ses noves il·lusions", va dir a l'inici del seu parlament, en clara referència als anys 2000 i 2009 en què va ser ell el caixer senyor.

El batle va agrair a De Soto el convit i la seva presidència, a més de desitjar-li que passàs "a ser part de la memòria dels ciutadellencs i ciutadellenques fent arrelar, encara més, aquestes festes de Sant Joan, que gelosament tots cuidam per transmetrer-les de generació en generació"

De Sintas tingué un record per a la gent absent- "esperam que des d'allà on siguin, pugin xalar com noltros", va dir- i demanà "seny" els ciutadellencs i ciutadellenques "per a què tothom vegi com se viuen ses nostres festes i s'enduguin dins el cor es record d'un poble de dalt de tot".

El tradicional "sort i ventura" i "as pla hi falta gent" motivaren l'ovació dels presents que van esperar la sortida de la Corporació i de Bauzá, després de veure marxar la qualcada cap a Santa Clara, acte previ a la celebració dels Jocs des Pla, un moment de silenci enmig del renou i el bullici predominant en les festes santjoaneres.