TW
0

Si bé els actes protocol·laris de les festes de Sant Joan varen cloure divendres, ahir dissabte encara quedava força per a un final de festa més familiar.

Després d'un matí en què molts aprofitaren per dormir i descansar dels esforços fets per seguir una festa intensíssima, la zona del Castell de Sant Nicolau es convertí ahir fosquet en l'epicentre de la celebració.

A partir de les set i mitja, els petits de cada casa estaven convidats a un espectacle especialment fet per a ells. Jocs, cançons, bromes... Tot un seguit d'activitats per viure un Sant Joan diferent, allunyat dels cavalls i la pols, però igualment divertit.

A les deu arribava el torn de la música, amb la revetlla que permet moure el cos i desentumir-lo. Ja no sona el "Jaleo", ni "El Gato Montés" ni "Davallada de la Mola". El repertori és un altre, ben diferent i modern, per combinar la tradició amb els temps contemporanis que corren. Però el més esperat del vespre d'ahir eren els focs artificials. A poc a poc Ciutadella s'acostuma a tancar la festa amb foc al cel i al mar.

De cada vegada són més els qui opten per presenciar l'espectacle des de les roques properes a sa Farola, a l'altra banda del Castell. Alguns duen el sopar de casa, altres el van a comprar a algun restaurant. Uns porten cadires i taules de casa, altres es conformen amb una tovallola al damunt de les roques per poder seure amb una mica més de comoditat.

Mentre comenten la jugada i com ha anat aquest Sant Joan, esperen que el cel es torni de colors, envaït per la pólvora i la màgia.

Alguns exclamen un 'ooooh' quan els focs arriben al seu màxim esplendor. Altres aplaudeixen, i també hi ha qui s'abraça a la seva parella i, a cau d'orella, li diu que l'estima i que aquest Sant Joan ha estat de dalt de tot i que, total, ja falta manco d'un any per al pròxim.