Desenes de persones es concentraren a les instal·lacions del nou port comercial de Ciutadella per partir en vaixell cap a l’illa veïna - Gemma Andreu

TW
0

I quan la festa acabà, els mallorquins tornaren a casa. Amb aquesta frase podria acabar cada any el conte de les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Després d'uns dies intensos, de festa màxima, també d'algun excés, els milers de visitants que arribaren de l'illa veïna per viure les festes de Ciutadella començaren ahir el retorn a casa, sobretot a través del port de Ciutadella.

El dic de Son Blanc registrà ahir un gran moviment de vaixells. Iscomar feu dos viatges cap a Alcúdia; Baleària dos cap a Alcúdia i un cap a Barcelona, i el "Balear Jet" d'Interilles intensificà el seu ritme i l'horari i connectà fins a cinc vegades Ciutadella amb Cala Ratjada. En total, unes cinc mil persones abandonaren l'Illa per mar.

El principal incident de la jornada es produí a primera hora del matí. Un grup d'unes trenta persones que havien comprat un bitllet per viatjar amb el "Martín i Soler" de Baleària arribaren al port a les set del matí, pensant que el vaixell sortia a primera hora. Quan van comprar el bitllet, l'horari de sortida del vaixell era les nou del matí, però des del juny la companyia naviliera modificà les hores.

Des de Baleària asseguren que s'avisà tots els passatgers d'aquest canvi, però les trenta persones que eren al port a primera hora del matí asseguren que ells no havien rebut cap informació. Finalment, foren reubicats al vaixell que sortia quatre hores més tard, i el problema no passà a majors.