Convidada. José Ramón Bauzá, a la dreta del batle, José María de Sintas - Javier

TW
0

Quan el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, sortí al balcó de l'Ajuntament de Ciutadella, pocs minuts abans de la Convidada, es sentiren alguns xiulets.

Ahir, una vegada acabada la festa, alguns sectors feren sentir la seva queixa pel fet que al balcó de les cases consistorials hi hagués present una persona que no forma part de la Corporació municipal, un fet que, expliquen, no havia succeït mai.

L'exbatle de Ciutadella, Antoni Salvador, explica que convidar els presidents autonòmics a presenciar les festes de Sant Joan és un fet habitual i normal al Consistori. Cañellas, Antich o Matas ja havien estat a Ciutadella per viure les festes.

El que no és freqüent, afegeix, és que el president ocupi un lloc al balcó del Consistori, i tampoc no ho és que baixi amb les autoritats fins as Pla. Aquesta crítica és compartida per altres persones i sectors, que també veuen amb mals ulls que la presència de Bauzá desplacés altres membres de la Corporació fora del balcó per poder presenciar la Convidada. Alguns membres del PSOE i del PSM, per exemple, observaren el moment des d'una terrassa de l'Ajuntament.

Per la seva banda, el batle José María de Sintas Zaforteza explica que foren els serveis de protocol del Govern balear i del propi Ajuntament els que van decidir que Bauzá fos al balcó. "A mi em marquen el que he de fer, i jo ho compleixo", assegura.

De totes maneres, De Sintas afegeix que "el problema és que els que xiulen quan Bauzá surt al balcó o quan baixa as Pla mesclen les festes de Sant Joan amb la política, una cosa que mai no s'ha de fer, i que jo no faré".