Intervencions. Els serveis mèdics treballaren de valent as Pla - Gemma Andreu

TW
0

Sis persones segueixen ingressades a diversos centres hospitalaris de Menorca com a conseqüència de diversos incidents durant les festes de Sant Joan.

El cas més greu és el d'un home de 31 anys, mallorquí, que pateix un traumatisme craneoencefàlic i un traumatisme toràcic que ahir va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de la Clínica Menorca per ser vigilat amb major deteniment. El seu pronòstic és reservat, però fonts mèdiques asseguren que la seva evolució és favorable.

També molt greu és l'estat d'una dona que a les quatre de la matinada va ser traslladada a Son Espases. És menorquina i és una de les tres persones que van ser envestides quan es feia el córrer abraçats.

A la Clínica Menorca romanen també dues persones més, també de fora de l'Illa, ingressades per diverses ferides patides als Jocs des Pla. Un d'ells és un home de 41 anys amb fractura costal i policontusions. L'altra és una dona de 35 anys, amb un esquinç cervical i també policontusions. L'evolució d'ambdós és favorable, i podrien ser donats d'alta a les properes hores. Ahir també va ser donada d'alta una quarta persona que havia quedat ingressada la nit del dia 24, també de procedència mallorquina.

A l'Hospital Mateu Orfila, ahir capvespre seguien ingressades tres persones, però en aquest cas degut a ferides patides el dia 23. Un d'ells és un jove ciutadellenc de 17 anys, J.C.M., que rebé la coça d'un cavall a l'estòmac quan s'estava fent el replec de la qualcada, i que pateix una contusió hepàtica. No ha hagut de ser intervingut, i la seva situació és estable.

També al Mateu Orfila roman ingressat un home de 25 anys de Palma, S.M.H., que arribà al centre amb una ferida al braç i la cama dreta provocada per un vidre que va ser utilitzat com a arma blanca. El seu estat etílic era elevat, i fou intervingut quirúrgicament de les ferides.

El darrer ingressat és un home català, de 25 anys, F.J.P.M., que pateix una fractura a la mà dreta com a conseqüència d'haver donat un cop fort a alguna superfície contundent. Després de ser intervingut, el seu estat és estable. Cap d'aquests tres casos presenta, en principi, símptomes de gravetat, i tots evolucionen favorablement.