Celebració. La Diòcesi menorquina celebrà el Corpus Christi amb devoció i rebé una rèplica del Sant Calze de la Diòcesi valenciana - Ricardo Álvarez

TW
0

La Diòcesi menorquina celebrà ahir la festivitat del Corpus Christi. A Maó i Ciutadella, l'Eucaristia es va acompanyar d'una processó pels carrers de la ciutat, en la que l'Església "mostra el més important que tenim, l'Eucaristia, portant-la per carrers i places, explicant que és el nostre fonament i mostrant-la per a que us convertiu a Déu", segons digué el bisbe Salvador Giménez Valls a l'homilia de l'Eucaristia que presidí a la Catedral de Menorca.

El temple estava totalment ple de fidels per celebrar una Eucaristia en la que també hi eren presents alguns dels fillets que enguany han fet la primera comunió. A ells, el bisbe els digué que "qualsevol dia és un bon dia per acompanyar Jesucrist per carrers i places, per mostrar-lo a tothom, no només el dia de la primera comunió". Salvador Giménez insistí en la importància de l'Eucaristia, recordant les paraules de l'Evangeli de Sant Joan en què Jesucrist diu que "qui mengi la meva carn i begui la meva sang tindrà la vida eterna, estarà amb mi i jo estaré en ell". A partir d'aquest Evangeli, el bisbe proclamà que "el sagrament de l'Eucaristia és la garantia de la vida eterna i la identificació amb Jesucrist".

"Mai no podrem agrair prou a Déu el regal que ens fa del seu fill Jesucrist i de l'Eucaristia. Per açò, hem de tenir admiració i lloança cap a ella i fomentar la lloança cap al Senyor", digué el monsenyor. Una lloança que Salvador Giménez no vol veure reduïda a l'esfera privada i individual. "Moltes vegades ens diuen que hem de professar la nostra fe de forma privada. No ens ha de callar ningú a l'hora de mostrar la nostra fe".

Monsenyor Salvador Giménez Valls volgué tenir unes paraules d'agraïment cap a la feina de Caritas. En el dia de la caritat, el bisbe recordà que l'entitat cristiana té cada vegada més feina en els moments de crisi actuals. Recordant que "les coses importants es fan de cor", les pregàries de l'Eucaristia d'ahir demanaren una major implicació amb el voluntariat, la solidaritat de la societat amb els que més pateixen la crisi, i que imperi el sentit de la solidaritat a les administracions i institucions que regeixen el país. Després de l'Eucaristia, els fidels sortiren en processó pels carrers de la ciutat.

Entrega del Sant Calze

Durant la celebració del Corpus Christi, el bisbe de Menorca rebé una rèplica del Sant Calze de mans de l'exsecretari del cardenal García-Gasco. L'arquebisbe emèrit de València havia promès feia deu anys entregar una rèplica del Sant Calze a la Diòcesi menorquina com a mostra del bon enteniment entre les diòcesis de Menorca i de València. Finalment, l'entrega i benedicció tingué lloc ahir, durant l'Eucaristia del Corpus Christi.

El calze que s'entregà ahir és una rèplica de la copa que Jesucrist utilitzà al Darrer Sopar el Dijous Sant. El Sant Calze autèntic està guardat a la Catedral de València. Els historiadors asseguren que sant Pere el transportà des de Jerusalem a Antiòquia, i després arribà a Roma, on fou emprat per 23 papes. A l'any 258 fou enviat a Osca, on es custodià a diferents parròquies. Més d'un mil·lenni després, la relíquia fou traslladada a Saragossa, després a Barcelona i arribà a València l'any 1424 per ordre d'Alfons el Magnànim.