TW
0

El descontrol es va apoderar enguany de l'acte festiu de tirar ses avellanes, celebrat el capvespre del Dissabte de Sant Joan. Milers de joves es concentraren a la zona de la plaça de ses Palmeres i sa Contramurada mentre els cavalls partien cap a Sant Joan de Missa.

L'anonimat de la massa va propiciar que grups de joves descontrolats despullassin amb agressivitat i violència a les joves que participaven en el tradicional acte, estiriguissant-les i rompent-lis la roba fins a quedar pràcticament nues. És el que explica el cap de la Policia Local, Ignasi Camps, amb la confirmació de testimonis dels fets i imatges fotogràfiques.

Davant el descontrol, la Policia Local de Ciutadella va intervenir. En el moment dels fets els agents van identificar i detenir a dos joves, procedents de Mallorca. Segons confirma l'inspector en cap, va ser necessària la intervenció d'un grup de 15 agents municipals.

La presència policial va dissuadir que es repetissin els incidents i no anessin a més. Els dos detinguts van passar a disposició de la Policia Nacional i després d'haver declarat davant el jutge, van ser posats en llibertat amb càrrecs, acusats d'agressió sexual.

Segons fonts policials, es tracta d'uns incidents sense precedents, relacionats amb l'anonimat de la massificació i les actituds de manca de respecte per la festa.

Sant Joan, gran 'botellón'?

El debat sobre la seguretat i la massificació continua viu a la pàgina web del diari "Menorca", amb desenes d'entrades i comentaris. El cap de la Policia Local afirma que s'ha complert la predicció de que el nou port de Son Blanc duria més gent.

Ignasi Camps calcula que han estat 7.000 joves més que l'any passat que han arribat amb ganes de festa. "Molts veuen Sant Joan com un gran 'botellón' i l'excés de gent i alcohol va aparellat a que hi hagi incidències", comenta.

Afirma que el perfil del visitant enguany ha estat una persona jove, menor de 25 anys. Camps és partidari d'obrir el debat sobre la seguretat i incidir en la prevenció.

"Tenim recursos i s'ha demostrat que hi ha organització. Si és necessari intervenir, la resposta és ràpida tant a nivell policial com dels serveis sanitaris i d'emergència, però cal prevenir". Defensa que el bon desenvolupament de Sant Joan passa per a crear una borsa de voluntaris de Ciutadella, persones que coneguin la festa i vetllin per a evitar desgràcies as Pla o actituds de violència com a ses avellanes.